Slováci sú stále v ohrození, Dáni proti Švédom nezískali ani jeden bod

Švédi vyhrávajú nad Dánskom.
Švédi vyhrávajú nad Dánskom. (Autor: TASR/AP - ilustračná fotografia)
Sportnet|14. máj 2017 o 20:15

Švédi takmer stratili trojgólový náskok.

MS v hokeji 2017:

A-skupina:

Dánsko - Švédsko 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)

Góly: 50. Madsen (Ehlers), 56. M. Lauridsen (Ehlers, Regin) - 3. J. Lundqvist (Krüger, Eriksson Ek), 36. Nylander (J. Klingberg, O. Lindberg), 40. Nylander (Bäckstrom), 58. Bäckstrom (J. Klingberg, Nylander)

Rozhodovali: Reneau (USA), Piechaczek - Kohlmüller (obaja Nem.), Šefčík (SR), vylúčení: 2:6 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 10 314 divákov

Dánsko: Sorensen - J. Jensen, N. Jensen, M. Lauridsen, Kristensen, O. Lauridsen, Lassen, Bruggisser - Ehlers, Madsen, Regin - Storm, Jakobsen, Hardt - Christensen, Green, Poulsen - Aagaard, Bau Hansen, Russell - Meyer

Švédsko: H. Lundqvist - Stralman, Hedman, Ekman-Larsson, Brodin, J. Klingberg, Edler, Holm - E. Lindholm, V. Rask, Landeskog - Lindberg, Bäckström, W. Nylander - Everberg, Söderberg, W. Karlsson - Krüger, J. Lundqvist, Eriksson Ek - C. Klingberg

KOLÍN NAD RÝNOM. Hokejisti Dánska prehrali vo svojom šiestom zápase na MS v hokeji 2017 so Švédskom 2:4 a naďalej sú na šiestej priečke v A-skupine. Akýkoľvek bodový zisk Dánov by pre Slovensko znamenal istotu záchrany, no tú zatiaľ Slováci nemajú.

Dánov čaká v pondelok od 16.15 h záverečný skupinový zápas s Talianskom, Slováci budú dúfať, že severania získajú aspoň bod. Švédi si zabezpečili postup do štvrťfinále, záverečný zápas v A-skupine odohrajú v utorok od 12.15 h proti Slovensku.

Hlasy po stretnutí:

Henrik Lundqvist, brankár Švédska: "Cítil som sa dobre, ale nie skvelo. Ešte potrebujem pár dní a tréningov, aby som sa cítil úplne ideálne. Spoznával som, ako spolupracuje celý náš tím. Je to pre nás cenné víťazstvo, o ktoré sme však museli bojovať až do konca."

Victor Hedman, obranca Švédska: "Pridali sa k nám hráči svetovej triedy a my sme radi, že ich máme v tíme. Obaja sa významne podieľali na dnešnom víťazstve."

Online prenos MS v hokeji 2017: Dánsko - Švédsko

Majstrovstvá sveta Skupina A 2016/2017
14.05.2017 o 20:15
Dánsko
2:4
(0:1, 0:2, 2:1)
60' minúta
Ukončený
Švédsko
Prehľad
Góly a asistencie: 50. Madsen (Ehlers), 56. M. Lauridsen (Ehlers, Regin) – 3. J. Lundqvist (Krüger, Eriksson Ek), 36. W. Nylander (J. Klingberg, Lindberg), 40. W. Nylander (Bäckström), 58. Bäckström (J. Klingberg, W. Nylander). Rozhodca: Piechaczek (GER), Reneau (USA) – Kohlmüller (GER), Šefčík (SVK)..
Prenos
Švédsky výber potvrdil úlohu favorita, ale nemal jednoduchú úlohu. Postupne si vypracoval trojgólový náskok, keď presne mieril Joel Lundqvist a dvakrát William Nylander, no potom hral príliš profesorsky a takmer na to doplatil. Dáni sa dotiahli gólmi Mortena Madsena s Markusom Lauridsenom a mysleli na vyrovnanie. Prišlo však ich zbytočné vylúčenie a v presilovke potvrdil víťazstvo Švédska Nicklas Bäckström.
Strely na bránu: 21 – 33.
Najlepší hráči zápasu: Nikolaj Ehlers (Dánsko) – William Nylander (Švédsko).
Koniec zápasu.
59:40
Frederik Storm zasiahol ako brankár v odkrytej dánskej svätyni a zastavil strelu obrancu Victora Hedmana.
58:46
Švédi dostali puk do útočného pásma, ale boli iba pri mantineli, takže nedokázali ohroziť prázdnu bránu.
58:15
Dánsky kouč si zobral oddychový čas. Jeho zverenci získali útočné pásmo, a tak skúsia powerplay.
58:15
Nikolaj Ehlers nepovažuje zápas za rozhodnutý a ide na maximum do posledných sekúnd. Hviezdy dánsky mladík dáva príklad aj starším kolegom.
57:31

57:31
goalŠvédsko dalo gól! Dánsky sen o vyrovnaní sa pravdepodobne rozplynul. V presilovej hre zostal voľný na pravom kruhu NICKLAS BÄCKSTRÖM, ktorého pohotová strela rozvlnila sieť. Asistencie: John Klingberg, William Nylander.
57:23
Oliver Ekman-Larsson vystrelil švihom od modrej čiary, ale Georg Sørensen puk dobre videl a schoval ho do lapačky.
56:45
Dánska reprezentácia zatiaľ zvláda hru v oslabení a favorita do ničoho nepustila. Švédi majú však stále dostatok času.
55:58
Dáni pokračovali v ofenzívnej snahe a chceli pridať ďalší gól. Príliš aktívny Julian Jakobsen však sekol súpera a dostal dve trestné minúty.
55:17

55:17
goalDánsko dalo gól! Švédi mysleli, že sa im nič nemôže stať, no Nikolaj Ehlers opäť predviedol svoju šikovnosť, pripravil puk pred odkrytú bránu MARKUSOVI LAURIDSENOVI a ten ho poslal do siete. Asistencie: Nikolaj Ehlers, Peter Regin.
54:30
Victor Hedman predviedol vydarený individuálny prienik až pred dánsku bránu, ale v závere akcie mu vystavil stopku Georg Sørensen.
53:14
Dánski hokejisti sa dostali do rýchleho protiútoku. Z pravého krídla vystrelil príklepom Frederik Storm a len tesne minul švédsku bránu.
52:49
importantŠvédi mohli definitívne rozhodnúť. Z pravého krídla zakončoval Gabriel Landeskog, ktorého prudká strela švihom skončila na bránkovej konštrukcii.
52:23
Nikolaj Ehlers je jednoznačne najlepším hráčom dánskeho výberu. Ako jediný sa dokáže presadiť individuálne a robí problémy hviezdnej švédskej defenzíve.
51:04
Pôvodne dánsky vláčik fanúšikov má momentálne medzinárodné obsadenie. Pridali sa, samozrejme, Švédi, ale aj diváci z iných krajín, ktorí si dnes našli cestu do hľadiska.
50:34
Švédski hokeji prebrali iniciatívu, pretože nechcú súperovi dovoliť, aby zbytočne zdramatizoval koncovku duelu.
50:00
Švédi mohli bleskovo reagovať. Rýchlu kombináciu v útočnom pásme zakončoval prudkou strelou švihom Elias Lindholm, ale Georg Sørensen bol včas na mieste.
49:11

49:11
goalDánsko dalo gól! Nikolaj Ehlers prešiel po pravom krídle až pred bránu, našiel tam voľného spoluhráča MORTENA MADSENA a ten prekonal bezmocného Henrika Lunqvista. Asistencia: Nikolaj Ehlers.
48:05
Dánski fanúšikovia sa pochytali a vytvorili vláčik, ktorý putuje okolo celého dolného okruhu LANXESS Areny
47:16
Emil Kristensen chcel zrýchliť hru dlhou prienikovou prihrávkou na Mortena Poulsena, ale nakoniec z toho bolo iba zakázané uvoľnenie.
46:20
importantObrovská šanca Dánov. V prečíslení troch proti dvom zakončoval po prihrávke Ehlersa Frederik Storm a potom ešte zblízka dorážal Phillip Bruggisser. Henrik Lundqvist ostáva stopercentný.
45:29
Victor Hedman obišiel celé útočné pásmo, dostal sa spoza brány až na vrchol pravého kruhu a švihom preveril dánskeho muža v maske.
45:00
Záverečná tretina nemá vysoké tempo. Švédi stále hrajú len toľko, koľko potrebujú a súpera držia na dištanc.
44:13
Oscar Lindberg časoval prihrávku Nicklasovi Bäckströmovi, ktorý sa natlačil pred bránu. Z tesnej blízkosti nedokázal puk usmerniť do siete.
43:07
V čase návratu vylúčeného Lindholma na ľadovú plochu strieľal od modrej čiary Oliver Lauridsen, ale Henrik Lundqvist zasiahol vyrážačkou.
42:44
Dánom sa v presilovke nedarilo. Dostali sa do útočného pásma, ale zbytočne váhali so streľbou a Lundqvista ohrozili až teraz.
41:07
Presilovka pre dánsky výber. Elias Lindholm dostal dve minúty za podrazenie.
40:40
Dáni hrajú už dlho bez brankára, pretože hlavný rozhodca signalizuje vylúčenie, ale nevedia sa dostať do šance.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Strely na bránu: 13 – 25.
Švédska hokejová reprezentácia kráča za očakávanými troma bodmi. Tre kronor boli v druhej časti hry dlho pasívni a vyčkávali so streľbou. Súperovi dokonca ponúkli presilovku o dvoch hráčov, v ktorej mohol vyrovnať, ale nestalo sa tak. Švédi v závere pridali a vďaka dvom gólom Williama Nylandera majú pohodlný náskok.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:54
Frederik Storm chcel zmeniť nepriaznivý stav. Natlačil sa pred bránu a bekhendom zakončil. Henrik Lundqvist bol na správnom mieste.
39:06

39:06
goalŠvédsko dalo gól! WILLIAM NYLANDER predviedol hokejovú dokonalosť. Mladý útočník Toronta obišiel celé útočné pásmo, pred bránou si vymenil puk s Nicklasom Bäckströmom a nedal šancu Georgovi Sørensenovi. Asistencia: Nicklas Bäckström.
38:50
importantŠvédi mohli navýšiť svoje vedenie. Strela Alexandra Edlera vypadla dánskemu brankárovi a smerovala do siete. Na čiare zasiahol Markus Lauridsen.
37:52
Nichlas Hardt hľadal prihrávkou naslepo rozbehnutého Frederika Storma, ale Švédi pozorne strážia modrú čiaru.
37:00
importantĎalšia tutovka dánskeho výberu. Zlú rozohrávku Švédov vystihol Nikolaj Ehlers, ale jeho strela švihom spomedzi kruhov minula bránu.
36:39
importantVeľká šanca Dánov. Mikkel Aagaard prešiel od ľavého mantinelu pred bránu a bekhendovým blafákom chcel prekvapiť Henrika Lundqvista. Namiesto toho švédskeho gólmana zrazil na ľad.
36:28
Morten Green dostával dobrú prihrávku na modrú čiaru, ale Philip Holm si na Dána počkal a vystavil ho do ofsajdu.
35:53
Švédi ukazujú, že sú kvalitatívne niekde úplne inde. V zápase síce neurobia ani krok navyše, ale v konečnom dôsledku sa tešia z náskoku.
35:20

35:20
goalŠvédsko dalo gól! Favorit zvyšuje svoje vedenie. Chvíľu sa hralo vo formáte piatich proti piatim, WILLIAM NYLANDER sa natlačil pred bránu, položil si dánskeho gólmana a poslal puk do odkrytej siete. Asistencie: John Klingberg, Oscar Lindberg.
34:46
Švédi síce trávia veľa času na trestnej lavici, no oslabenia majú nacvičené výborne a stále si držia čisté konto.
33:51
Dáni minútu tlačili súpera pred bránou, ale váhali so streľbou a nevyslali ani jeden puk na Henrika Lundqvista.
32:46
Dáni si zahrajú presilovku piatich proti trom. Marcus Krüger dostal dve trestné minúty za hákovanie.
31:51
Dáni majú teraz výhodu presilovky. Švédi dostali dve trestné minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
31:50
Dáni úspešne zvládli prvé oslabenie v dnešnom zápase. Georg Sørensen mal iba jediný vážnejší zákrok.
31:24
Oscar Lindberg našiel spoza brány voľného Nicklasa Bäcströma na ľavom kruhu, ktorého pohotovú koncovku zneškodnil Georg Sørensen.
30:39
Švédi zbytočne špekulujú so zakončením a väčšinou posielajú na dánsku bránu iba propagačné pokusy z diaľky.
29:50
Zbytočné vylúčenie v dánskom tábore. Oliver Lauridsen po odpískaní atakoval protihráča a dostal dve minúty za hrubosť.
29:31
Anton Strålman nahodil puk od modrej čiary, pred bránou sa ho snažil tečovať jeden zo Švédov, no Georg Sørensen úspešne zasiahol.
29:00
Švédi si koledujú o inkasovaný gól, pretože dávajú súperovi príliš veľa priestoru na útočenie.
28:10
Nikolaj Ehlers schoval strelu za švédskeho obrancu a Henrik Lundqvist musel reagovať na jeho nepríjemný pokus.
27:15
Georg Sørensen je v druhej tretine bez práce. Ešte na neho nesmerovala ani jedna priama strela, pričom Švédi majú hernú prevahu.
26:43
Švédi hrajú veľmi ľahkovážne a takmer vôbec nestrieľajú. Namiesto toho vozia puk v okolí dánskej brány.
25:24
Dáni sa dostávali do prečíslenia troch proti dvom, ale príliš sa ponáhľali s prihrávkou, keď Hardt nenašiel rozbehnutého Storma.
24:53
William Nylander zostal stáť na modrej čiary a Markus Lauridsen ho zložil na ľad tvrdým hitom. V hale to len zahučalo.
24:05
Jesper B. Jensen sa chcel vydať dopredu po ľavej strane, ale nedostal presnú prihrávku do jazdy.
23:23
Carl Söderberg nahadzoval puk pred bránu, tam sa ešte odrazil od jedného zo Švédov, ale Georg Sørensen nemusel zasahovať.
22:39
Tre kronor hrajú iba to, čo potrebujú a ani o kúsok viac. Preto by zápasu prospel dánsky gól. Ďaleko od neho nebol Morten Poulsen.
22:00
Švédsky výber strávil celé jedno striedanie v dánskom obrannom pásme, ale točil sa iba po rohoch.
21:12
Švédi prežili aj tretie oslabenie v dnešnom zápase. Dánov nepustili do vyloženej gólovej príležitosti.
20:23
Nikolaj Ehlers zaujímavo tečoval nahodenie z pravej strany, ale mu odskočil od hokejky nad švédsku bránu.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Strely na bránu: 5 – 13.
Švédi mali dobrý vstup do zápasu a rýchlo otvorili skóre. Chybnú dánsku rozohrávku využil presnou strelou Joel Lundqvist. Tre kronor sa však postupne uspokojili s tesným vedením a prenechali iniciatívu Dánom, ktorí nevyužili dve presilovky.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:12
Švédi sú zatiaľ nedisciplinovaní. Ďalšie dve trestné minúty si odpyká Gabriel Landeskog za hákovanie.
18:57
Morten Poulsen vystrelil švihom z ľavej strany, ale jeho pokus minul švédsku bránu.
18:20
Dáni mali dobré striedanie, počas ktorého sa nasťahovali do útočného pásma. Henrik Lundqvist likvidoval jednu strelu od modrej čiary.
17:30
Dennis Everberg mohol zakončovať z ľavej strany, ale išiel za bránou a potom posielal puk spoluhráčom. Dáni situáciu prečítali.
16:35
Jonas Brodin vypálil príklepom od modrej čiary. Georg Sørensen puk videl a úspešne zasiahol.
15:52
Švédsko prežilo dve oslabenia po sebe. Dáni nevyužili príležitosť na vyrovnanie stavu.
15:13
Dánom presilovka vôbec nevychádza. Po úvodnej strele od modrej čiary prišli o pásmo a nevedia ho získať späť.
14:05
Jesper B. Jensen nepríjemne nahodil puk od modrej čiary, ale Henrik Lundqvist ho dobre videl a zasiahol betónom.
13:52
Ďalšie vylúčenie na švédskej strane. Victor Hedman dostal dve trestné minúty za sekanie.
13:32
importantHenrik Lundqvist mal teraz kus šťastia, pretože pred bránou dorážal Nichlas Hardt a puk z jeho hokejky putoval iba o pár centimetrov vedľa.
12:30
Dánom zatiaľ nevychádza presilovka. Strela od modrej čiary bola zblokovaná na ochrannú sieť a oba tímy prestriedali.
11:48
Ehlers bol vo veľkej šanci faulovaný. Jonas Brodin si odsedí dve trestné minúty za sekanie.
11:48
importantNikolaj Ehlers mal na hokejke vyrovnanie. Dánsky mladík sa natlačil do zakončenia, blafákom pomýlil Lunqvista, ale trafil iba žŕdku.
11:37
importantTutovka Švédov. Jonas Brodin dostal prihrávku na ľavý kruh, kde bol úplne sám. Obranca "troch koruniek" strieľal švihom a trafil iba dánskeho gólmana.
11:11
William Nylander nahadzoval puk pred bránu, kde stáli jeho spoluhráči. Georg Sørensen situáciu videl a pohodlne zasiahol.
10:39
John Klingberg výborne podporil situáciu dvoch proti dvom a vytvoril švédske prečíslenie. Napokon aj zakončoval, no Georg Sørensen nemusel zasahovať.
09:57
Dánom sa otvoril priestor na prečíslenie troch proti dvom, ale nedokázali ho zrealizovať najlepšie. Strela Frederika Storma z pravej strany bola zblokovaná na ochrannú sieť.
08:40
Peter Regin hľadal spätnou prihrávkou pred bránou Nikolaja Ehlersa, ale útočník z NHL nebol na mieste včas.
07:56
Švédi majú hernú prevahu, ale zatiaľ sa iba bavia hokejom a predvádzajú exhibičné kombinácie.
06:24
importantWilliam Nylander unikol dánskej obrane, dostal sa do samostatného nájazdu, ale Georg Sørensen vytiahol výborný zákrok.
06:11
Dáni neprešli do útočného pásma v súlade s pravidlami, takže rozhodcovia videli ofsajd. Nasleduje reklamná prestávka.
05:44
Victor Rask prešiel po ľavom krídle, vystreli, no jeho pokus dánska defenzíva zblokovala do rohu klziska.
04:50
Mathias Bau Hansen vystrelil švihom na švédsku bránu. Henrik Lundqvist predviedol úspešný zákrok lapačkou.
04:02
Philip Holm zostal úplne voľný na modrej čiare. Chvíľu mieril a potom vyslal príklep, ktorý dánsky brankár zlikvidoval.
03:12
Peter Regin poľahky vnikol do útočného pásma, našiel na pravom krídle Frederika Storma a jeho strela narobila Lunqvistovi problémy.
02:19

02:19
goalŠvédsko dalo gól! Favorit dobre vstúpil do stretnutia a rýchlo sa ujal vedenia. Dáni stratili puk za vlastnou bránou, JOEL LUNDQVIST dostal výbornú prihrávku a presnou strelou napol sieť. Asistencie: Marcus Krüger, Joel Eriksson Ek.
00:48
Švédi začínajú aktivitou v útočnom pásme. Z pravého krídla nebezpečne zakončoval William Nylander.
00:28
Škandinávske derby bolo odštartované. Švédi nastúpili v modrých dresoch, Dáni v bielych.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Švédsky tím dnes prvýkrát nastúpi s trojicou nových posíl. Do hry zasiahnu brankár Henrik Lundqvist a útočníci Nicklas Bäckström s Oscarom Lindbergom. Tréner Rikard Grönborg postavil siedmich obrancov a trinástich útočníkov. Mimo zostavy ostali Linus Omark a Joakim Nordström.
Úvodné zostavy:

Dánsko: Sørensen (Dahm) – J. Jensen, N. Jensen, M. Lauridsen, Kristensen, O. Lauridsen, Lassen, Bruggisser – Ehlers, Madsen (A), Regin (A) – Storm, Jakobsen, Hardt – Christensen, Green (C), Poulsen – Aagaard, Bau Hansen, Russell – Meyer.

Švédsko: Lundqvist (Läck) – Strålman, Hedman (A), Ekman-Larsson, Brodin, J. Klingberg, Edler, Holm – E. Lindholm, V. Rask, Landeskog (A) – Lindberg, Bäckström, W. Nylander – Everberg, Söderberg, W. Karlsson – Krüger, J. Lundqvist (C), Eriksson Ek – C. Klingberg.
Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu priamo z dejiska MS v hokeji 2017. V škandinávskom derby proti sebe nastúpia Dánsko a Švédsko.

Dánsko získalo v piatich zápasoch na turnaji štyri body a má negatívne skóre 9:18. Šampionát odštartovalo dvoma porážkami, keď podľahlo Lotyšsku 0:3 a Spojeným štátom americkým vysoko 2:7. Následne si trochu napravilo chuť proti Slovákom, ktorých zdolalo 4:3 po samostatných nájazdoch, no v priebehu duelu viedlo o tri góly a dva body ratovalo až v nevyspytateľnom rozstrele. Vo štvrtom vystúpení na MS nasledovala očakávaná porážka 0:3 od Rusov, no potom Dáni prekvapili domáci výber. Nemci síce viedli rýchlo o dva góly, ale o svoj náskok prišli a dánski hokejisti vyhrali tentoraz 3:2 po samostatných nájazdoch.

Švédsko malo slabší štart, ale napriek tomu kráča suverénne do štvrťfinále. Severania nazbierali v piatich dueloch desať bodov s vysoko pozitívnym skóre 21:9. V úvodnom stretnutí prehrali s Rusmi 1:2 po samostatných nájazdoch a rovnako nestačili na Američanov 3:4. V súbojoch proti papierovom slabším tímom však nezaváhali. Nemcov rozstrieľali 7:2, Lotyšov porazili 2:0 a Talianom uštedrili debakel 8:1. Švédsky tím sa pred záverom šampionátu posilnil a proti Dánom by mohol mať k dispozícii nových hráčov. Sú nimi brankár Henrik Lundqvist a útočníci Nicklas Bäckström s Oscarom Lindbergom.

Dáni narazili naposledy na Švédov na majstrovstvách sveta v rokoch 2016 a 2014. V oboch prípadoch ťahali za kratší koniec, keď prehrali 2:5 a 0:3.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci sú stále v ohrození, Dáni proti Švédom nezískali ani jeden bod