Mourinho obvinil svojich zverencov zo zrady

José Mourinho
José Mourinho (Autor: SITA/AP)
SITA|23. jan 2012 o 10:35

Trénera Realu Madrid Josého Mourinha nahnevali hráči, ktorí ho kritizovali. Fanúšikovia tímu ho za to vypískali.

MADRID. Tréner španielskeho futbalového klub Real Madrid José Mourinho obvinil niektorých svojich zverencov zo zrady a tvrdí, že no bodli do chrbta. Portugalský kouč si myslí, že hráči "bieleho baletu" sa snažia vyvinúť na neho nátlak prostredníctvom médií.

"Zabili ste ma v mix zóne," cituje denník Marca slová Josého Mourinha do svojich radov narážajúce na fakt, že tí ho v rozhovoroch so zástupcami médií vôbec nešetrili a kriticky sa vyjadrovali na jeho adresu. "Samozrejme, vy, Španieli, ste majstri sveta a vaši priatelia v médiách vás ochránia," pokračoval bývalý kormidelník FC Porto, FC Chelsea a Interu Miláno.

Konflikt medzi hráčmi a Mourinhom nabral na obrátkach po minulotýždňovej prehre Realu Madrid v prvom štvrťfinálovom zápase Copa del Rey s FC Barcelona (1:2). Mourinho obvinil obrancu Sergia Ramosa, že nepokryl dôsledne stopéra súpera Carlesa Puyola a dovolil mu skórovať.

Marca zverejnila rozhovor trénera s Ramosom

Denník Marca dokonca priniesol prepis rozhovoru medzi portugalským trénerom a Ramosom: "Ramos: Rozhodli sme sa s Pepem, že si vymeníme pozície. Mourinho: Takže sa snažíš stať sa trénerom? Ramos: Nie, ale niekedy konáte na ihrisku inštinktívne a vymeníte si pozíciu. Vy ste nikdy neboli profesionálnym hráčom, takže neviete, že sa stávajú aj takéto situácie."

V nedeľňajšom zápase dohrávaného 1. kola Primera División 2011/2012 síce Real Madrid zvíťazil nad Athleticom Bilbao jednoznačne 4:1 a na čele poradia má päťbodový náskok pred FC Barcelona, fanúšikovia "bieleho baletu" však dávali najavo svoju nespokojnosť s výrokmi Josého Mourinha hlasným piskotom.

"Nie je to pre mňa problém. Nestalo sa mi to v Porte, Chelsea ani Interi Miláno, všetko je však raz prvýkrát. V Madride už pískali aj na Zinedina Zidana či Cristiana Ronalda, prečo by si teda nezapískali aj na moju adresu? Na kritiku sa pokúsim odpovedať svojou prácou. V Chelsea by ma to trápilo, ale v meste, kde pískajú na najlepších, im na to nepoviem nič," reagoval svojím typicky svojským spôsobom Mourinho a zakončil: "Marcu nečítam a už vôbec nie v deň zápasu."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Mourinho obvinil svojich zverencov zo zrady