Mourinho: O konci kariéry som vedel od Fergusona vopred

(Autor: SITA/AP)
SITA|16. jún 2013 o 16:55

Portugalský tréner tvrdí, že vedel o plánoch Fergusona ukončiť trénerskú kariéru v predstihu od neho.

LONDÝN. Nový kouč londýnskej FC Chelsea José Mourinho trvá na tom, že nikdy nemal v úmysle prebrať trénerskú pozíciu v anglickom futbalovom klube Manchester United po legendárnom Alexovi Fergusonovi.

Portugalčan vedel o jeho odchode z funkcie mesiace predtým, ako zvyšok sveta. Práve päťdesiatročného Mourinha spájali médiá s príchodom do Manchestru v momente, keď dlhoročný kouč "červených diablov" Ferguson oznámil, že po sezóne 2012/2013 končí so svojím povolaním.

Bývalý tréner FC Porto, Interu Miláno a naposledy Realu Madrid však neoblomne tvrdí, že v prípade svojho návratu do Anglicka vždy chcel trénovať jedine FC Chelsea, ktorú už viedol v minulosti.

"Som šťastný, že sa mi od Fergusona dostalo dôvery a oznámil mi takúto významnú vec. Prečo som to vedel? Lebo sme priatelia. Ak som teda jeho priateľ natoľko, že mi povedal o svojom odchode, tak aj on vedel o tom, že jediným klubom, ktorý chcem v Anglicku trénovať, je FC Chelsea. Samozrejme, že som mu to povedal," povedal Mourinho, ktorý v londýnskom klube zo štadióna Stamford Bridge pôsobil už v rokoch 2004 - 2007.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinho: O konci kariéry som vedel od Fergusona vopred