Mourinho: Máme najviac smoly spomedzi všetkých tímov Premier League

Jose Mourinho mal so svojím tímom víťazstvo na dosah.
Jose Mourinho mal so svojím tímom víťazstvo na dosah. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. nov 2016 o 18:52

Manchester United v šlágri kola Premier League remizoval s Arsenalom 1:1, keď vyrovnávajúci gól inkasoval v 89. minúte.

MANCHESTER. Arséne Wenger pripustil, že jeho hráči môžu mať mentálny blok zo zápasov proti Manchestru United. Sobotňajšia remíza 1:1 na Old Trafforde však bola vlastne víťazstvom skúseného francúzskeho odborníka v službách Arsenalu.

Jeho mužstvo prvýkrát vystrelilo na súperovu bránku až v 89. minúte a bol z toho vyrovnávajúci gól z hlavy Oliviera Girouda. Francúzsky útočník sa krásne zavesil do vzduchu, keď ho našiel center Axela Oxlada-Chamberlaina. Ten predtým prenikol okolo Marcusa Rashforda.

Giroudov gól bol prvým zásahom Arsenalu do siete tímu vedenom Josém Mourinhom od mája 2007. Vtedy sa Gilberto Silva trafil do siete Chelsea pri remíze 1:1.

Už štrnásť zápasov platí, že Wenger nevyhral nad Mourinhom.

"Nehrali sme naším zvyčajným útočným štýlom. Chýbala nám ostrosť a plynulosť v prechode do útoku," priznal šesťdesiatsedemročný Wenger.

Jeho mužstvo nezvíťazilo na Old Trafforde už desať rokov. A po góle Juana Matu zo 68. minúty bolo opäť blízko k prehre.

Mata strelou bez prípravy nasmeroval do bránky loptu po skvelej prihrávke Andera Herreru z pravej strany do hĺbky šestnástky.

Manchester United v šlágri remizoval s Arsenalom: fotogaléria

19.11.2016

"Mám pocit, akoby sme tento zápas s Arsenalom prehrali. Je to tak, že máme najviac smoly spomedzi všetkých tímov v Premier League," vyhlásil po stretnutí portugalský šéf lavičky v tíme United José Mourinho.

Zjavne myslel aj na bezgólovú remízu s Burnley spred troch týždňov, pričom na strely to vtedy bolo 20:7 a na rohy 19:1 pre Manchester United.

Futbalisti z Old Traffordu sú v tabuľke Premier League priebežne na šiestej priečke s devätnástimi bodmi z dvanástich zápasov.

BBC ponúka štatistiku, podľa ktorej naposledy predtým v sezóne 2004/2005 vyťažili United z úvodných dvanástich duelov sezóny menej bodov ako teraz (18).

"Samozrejme, že sme prišli o dva body. Boli sme jasne lepší, súper nemal žiadne šance. Hrali sme fenomenálne v defenzíve, dobre sme napádali aj zachytávali jeho možné protiútoky," konštatoval Mourinho pre Sky Sports.

"Hrali sme výborne, ale sme tímom s najväčšou absenciou šťastia. To je realita."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinho: Máme najviac smoly spomedzi všetkých tímov Premier League