Mourinho chce odísť z Realu Madrid, tvrdia španielske médiá

José Mourinho
José Mourinho (Autor: SITA/AP)
SITA|24. jan 2012 o 15:50

Tréner Realu Madrid José Mourinho je rozčarovaný zo zlých vzťahov v šatni "bieleho baletu" a znechutený z množstva prehier s FC Barcelona, preto chce opustiť pozíciu vo futbalovom klube zo španielskej metropoly.

MADRID. Takúto špekuláciu prezentujú na svojich stránkach viaceré španielske médiá. Portugalský kouč navyše obvinil niektorých svojich zverencov zo zrady a tvrdí, že títo s ním vedú vojnu prostredníctvom médií.

"Ľudia z Mourinhovho okolia vedia, že to robí preto, aby mohol odísť z Realu ešte pred 30. júnom," uvádza titulná stránka španielskeho denníka so sídlom v Madride - AS. "Z Pána nenahraditeľného sa stáva Pán záhadný," znie "popiska" pod fotografiou mrzuto sa tváriaceho bývalého kormidelníka FC Porto, Chelsea FC a Interu Miláno v čiernom obleku.

Periodikum Mundo Deportivo upozorňuje, že Mourinho takúto taktiku nepoužíva prvý raz. Čoskoro 49-ročný Portugalčan (nar. 26. januára 1963) takýmto nátlakovým spôsobom presvedčil majiteľov klubu počas minulej sezóny, aby mu odsúhlasili kúpu ďalšieho útočníka.

Podľa informácií AS sa Mourinho po nedeľňajšom ligovom dueli s Athleticom Bilbao (4:1) stretol s prezidentom Realu Madrid Florentinom Pérezom a generálnym manažérom klubu Josém Ángelom Sánchezom. "Portugalčan povedal svojim nadriadeným, že na konci tejto sezóny odíde, nech sa stane čokoľvek," uvádza denník AS.

Mourinha tiež rozhnevalo, že napriek trojbodovému zisku na neho pískalo publikum na Štadióne Santiaga Bernabéua po nedeľňajšom triumfe nad Bilbaom.

Najbližší zápas čaká futbalistov Realu v stredu, keď v odvete štvrťfinále španielskeho Kráľovského pohára nastúpia na pôde odvekého rivala FC Barcelona. Práve minulotýždňový prvý zápas týchto dvoch tímov (víťazstvo FCB 2:1) spustil špekulácie o napätej atmosfére v kabíne "bieleho baletu".

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Mourinho chce odísť z Realu Madrid, tvrdia španielske médiá