Mourinho chce Costu, Atletico pýta 42 miliónov eur

Hráč Atletica Madrid Diego Costa (vľavo).
Hráč Atletica Madrid Diego Costa (vľavo). (Autor: TASR/AP)
TASR|4. jún 2014 o 20:53

Costa strelil za Atletico 36 gólov, Atletico vyradilo v semifinále LM práve Chelsea.

MADRID. Prezident Atletica Madrid Enrique Cerezo vyhlásil, že ak Chelsea chce kúpiť útočníka Diega Costu, musí za neho zaplatiť vyše 42 miliónov eur.

Cerezo tak reagoval na informácie, ktoré sa objavili v britských denníkoch, o tom, že Costa už absolvoval lekárske testy v Londýne a celý prestupu je hotová vec.

"Ak má s niekým nejakú dohodu, nech nám to príde povedať. Nech ten klub príde a vyplatí jeho výkupnú klauzulu, ktorá je približne 42 alebo 43 miliónov eur," uviedol Cerezo.

Costa strelil v uplynulej sezóne za Atletico dohromady 36 gólov a výraznou mierou prispel k zisku prvého ligového titulu za uplynulých 18 rokov a postupu do finále Ligy majstrov.

Prehliadli ho lekári

Diego Costa úspešne prešiel v londýnskom klube FC Chelsea lekárskou prehliadkou. Informoval o tom britský Guardian.

Za 25-ročného útočníka, ktorý sa momentálne pripravuje s reprezentáciou Španielska na záverečný turnaj majstrovstiev sveta, je anglický klub pripravený zaplatiť výstupnú klauzulu v hodnote 39 miliónov eur.

Mourinho ho chce

Tréner José Mourinho viackrát v priebehu minulej sezóny avizoval, že nie je spokojný s výkonmi trojice útočníkov Fernando Torres, Demba Ba a Samuel Eto´o, ktorí dokázali v anglickej ligovej súťaži skórovať dovedna len devätnásťkrát.

Rodák z Brazílie má byť podľa Mourinha rozhodujúcim faktorom v boji o titul v nasledujúcom ročníku Premier League 2014/2015.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinho chce Costu, Atletico pýta 42 miliónov eur