Mourinho: Ako by mohol Messi vyhrať Zlatú kopačku?

SITA|3. aug 2012 o 17:36

Real Madrid a FC Barcelona sa najbližšie stretnú v dvojzápase o kráľovský španielsky Superpohár.

PARÍŽ. Tréner španielskeho futbalového klubu Real Madrid v piatok vyhlásil, že Zlatú loptu FIFA za rok 2012 by mal získať jeho zverenec Cristiano Ronaldo a nie hráč konkurenčnej Barcelony Lionel Messi.

"Pre mňa je najlepším hráčom ten, čo niečo dokázal a pomohol tímu triumfovať v niečom veľkom. Nemyslím si, že v histórii tejto ankety víťazili hráči, ktorí za dané obdobie nezískali významnú trofej. Preto sa pýtam, ako by mohol byť Messi víťazom bez titulu v španielskej lige alebo Lige majstrov?" vyjadril svoje rozhorčenie portugalský kormidelník.

Dvadsaťpäťročná argentínska hviezda FC Barcelona Messi síce nastrieľala v domácej súťaži Primera División 50 gólov za sezónu - o štyri viac ako Ronaldo - a tešil sa zo zisku Zlatej lopty FIFA už po tretí raz v sérii.

Bol to však portugalský reprezentant, ktorý sa radoval z ligového titulu, keď Real Madrid skončil pred katalánskym tímom s deväťbodovým náskokom.

Dvaja rivali Real Madrid a FC Barcelona sa najbližšie stretnú v dvojzápase o kráľovský španielsky Superpohár. Prvý duel je na programe 23. augusta, odveta o šesť dní.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Mourinho: Ako by mohol Messi vyhrať Zlatú kopačku?