Mourinha vypískali za to, že nechal sedieť na lavičke Casillasa

(Autor: SITA/AP)
TASR|7. jan 2013 o 12:27

Portugalský kouč José Mourinho nechal ikonu "bieleho baletu", majstra sveta a dvojnásobného majstra Európy sedieť druhý zápas v rade iba na lavičke.

MADRID. Dlhoročná brankárska jednotka španielskej futbalovej reprezentácie Iker Casillas sa ocitol v Reale Madrid nečakane na vedľajšej koľaji.

Po prehre v Malage (2:3) sa Casillas posadil na striedačku aj v nedeľnajšom domácom dueli proti San Sebastianu (4:3). Do hry však napokon zasiahol, keďže po faule bol už v šiestej minúte vylúčený gólman Realu Antonio Adan.

Ani to už ale neochránilo Mourinha od nenávistného piskotu, ktorý sa zniesol z madridských tribún na jeho hlavu. Ten z toho veľkú vedu nerobil.

"Ak ma vypískajú za posadenie Ikera na lavičku alebo za slabé výsledky, nemám s tým problém. Nepotrebujem byť stále hrdinom," vyslovil sa portugalský kormidelník na pozápasovej tlačovej konferencii.

Mourinho však poznamenal, že piskot zo strany niektorých priaznivcov Realu poukazuje na nedostatok rešpektu voči rezervnému gólmanovi Adanovi.

"Fanúšikovia a médiá nemajú problém s Adanom, ale s mojím rozhodnutím. Adan však kvôli tomuto tlaku trpí. Myslím si, že si zaslúži viac rešpektu. V Madride pôsobí 16 rokov, prešiel tunajším mládežníckým systémom a má právo sa tu cítiť šťastný," dodal kontroverzný kouč.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Mourinha vypískali za to, že nechal sedieť na lavičke Casillasa