Padlo rozhodnutie o budúcnosti Hamiltona. Náš príbeh sa ešte neskončil, vraví

Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. (Autor: TASR/AP)
TASR|31. aug 2023 o 14:12

Bude jazdiť po boku svojho krajana.

BRATISLAVA. Britský jazdec F1 Lewis Hamilton bude jazdiť za tím Mercedes až do roku 2025. Informáciu potvrdila oficiálna stránka F1 na sociálnej sieti.

Po jeho boku bude do toho istého obdobia jazdiť George Russell.

Hamilton jazdí za nemecký tím od roku 2013, odvtedy získal šesť majstrovských titulov. Prvý vybojoval ešte s McLarenom v roku 2008.

"Byť na vrchole sa nedeje zo dňa na deň ani počas krátkeho obdobia. Vyžaduje si to čas, odhodlanie, tvrdú prácu a obetavosť.

Je pre mňa česť, že som sa zapísal do historických kníh s týmto neuveriteľným tímom. Náš príbeh sa ešte neskončil, sme odhodlaní dosiahnuť viac a neprestaneme, kým sa nám to nepodarí," uviedol 38-ročný Brit.

Russell prišiel do tímu vlani po trojročnom angažmáne vo Williamse.

"V uplynulých 18 mesiacoch sme urobili niekoľko významných krokov a tím je čoraz silnejší. Som nadšený, že môžem aj naďalej pomáhať pri budovaní jeho dynamiky," citovala 25-ročného Russella agentúra DPA.

"Naše partnerstvo s Lewisom je jedno z najúspešnejších v histórii športu. Vždy to bola formalita, že pokračujeme spolu.

Pokračovať v našej súčasnej jazdeckej zostave bolo jednoduché rozhodnutie. Máme najsilnejšiu dvojicu na štarte a obaja jazdci majú v tíme kľúčovú rolu," dodal dlhoročný šéf tímu Toto Wolff.

Hamilton sa v aktuálnej sezóne nachádza na 4. mieste so ziskom 156 bodov. Na tretieho Fernanda Alonsa stráca 12 bodov. Russell je na 7. priečke s 99 bodmi.

Mercedes figuruje v pohári konštruktérov na 2. mieste s 255 bodmi. To však zrejme bude jeho maximum, na prvý Red Bull stráca takmer 300 bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Padlo rozhodnutie o budúcnosti Hamiltona. Náš príbeh sa ešte neskončil, vraví