Montreal vyvesí Royov dres s číslom 33

SITA|12. sep 2008 o 08:45

MONTREAL 12. septembra (SITA) - Klub zámorskej hokejovej NHL Montreal Canadiens vyvesí pod strop svojej domácej haly dres s číslom 33 a menom brankára Patricka Roya. Slávnosť sa uskutoční 22. novembra ...

MONTREAL 12. septembra (SITA) - Klub zámorskej hokejovej NHL Montreal Canadiens vyvesí pod strop svojej domácej haly dres s číslom 33 a menom brankára Patricka Roya. Slávnosť sa uskutoční 22. novembra tohto roka pred duelom s Boston Bruins. "Samozrejme, že to bude veľká pocta a úžasný deň. Vždy, keď hovorím o Canadiens, dovolím si o nich hovoriť ako o svojej rodine," poznamenal člen Siene slávy NHL, ktorý Montreal priviedol k dvom víťazstvám v Stanleyho pohári v rokoch 1986 a 1993. Roy je jedným z najlepších brankárov histórie NHL, počas devätnástich sezón za Montreal a Colorado zaznamenal 551 víťazných zápasov. Dres s jeho číslom už visí od roku 2003 v hale Avalanche. "Bolo pre mňa oveľa ťažšie opustiť Montreal, ako si viacerí ľudia mysleli. Je pravda, že fanúšikovia môj odchod neprijali najlepšie, ale dúfam, že tak pre mňa, ako aj pre nich sú tieto časy už minulosťou a naše vzťahy sa napravia," dodal Patrick Roy.

Po skončení kariéry sa v súčasnosti 42-ročný Kanaďan vrátil do Québecu a stal sa majiteľom a úspešným trénerom klubu QMJHL Remparts. V juniorskej lige sa preslávil sériou incidentov v zápasoch i mimo nich.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Montreal vyvesí Royov dres s číslom 33