Monaco vyhralo na ihrisku Arsenalu, Leverkusen zdolal Atlético

Dimitar Berbatov (v modrom) strieľa druhý gól Monaca do siete Arsenalu.
Dimitar Berbatov (v modrom) strieľa druhý gól Monaca do siete Arsenalu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|25. feb 2015 o 20:45

Hviezdou zápasu medzi Leverkusenom a vlaňajším finalistom Atléticom Madrid bol Hakan Calhanoglu.

BRATISLAVA. Futbalisti AS Monaco zvíťazili v stredajšom prvom osemfinálovom stretnutí Ligy majstrov na ihrisku Arsenalu Londýn 3:1. A pred odvetným duelom figurujú vo výhodnejšej pozícii.

Domáci vstúpili do súboja aktívne, ale z úvodného náporu nevyťažili presný zásah. Skóre otvoril v 38. min hosťujúci Kondogbia - jeho ďalekonosnú strelu tečoval stopér Arsenalu Mertesacker a zmiatol brankára Ospinu.

Osem minút po zmene strán pridal druhý gól hostí Berbatov, ktorý zakončil rýchly protiútok.

Londýnčania nevyužili viacero sľubných príležitostí na skorigovanie stavu. V 57. min Giroud prekopol odkrytú bránu hostí. O sedem minút neskôr Welbeck mieril už do opustenej bránky, ale trafil padajúceho spoluhráča Walcotta.

Zverenci trénera Arséna Wengera sa dočkali gólu až v nadstavenom čase druhého dejstva. Gólmana AS Subašiča prekonal technickou strelou striedajúci Oxlade-Chamberlain.

Posledné slovo však patrilo Monacu. Ferreira-Carrasco premenil svoj únik krížnym pokusom od pravej žrde.

Odvetný súboj na štadióne AS Monaco je na programe v utorok 17. marca.

Liga majstrov - prvé zápasy osemfinále, streda:

Arsenal - Monaco 1:3 (0:1)

Góly: 90.+ Oxlade-Chamberlain - 38. Kondogbia, 53. Berbatov, 90.+ Ferreira-Carrasco, ŽK: 42. Coquelin, 74. Bellerín, 87. Özil - 45. Elderson Echiéjilé, 90.+ Joao Moutinho, rozhodoval: Aytekin (Nem.)

Arsenal: Ospina - Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Coquelin (68. Oxlade-Chamberlain), Santi Cazorla (82. Rosický) - Alexis Sánchez, Özil, Welbeck - Giroud (60. Walcott)

Monaco: Subašič - A. Touré, Wallace, Abdennour, Elderson Echiéjilé - Dirar (82. Kurzawa), Kondogbia, Fabinho, Joao Moutinho, Martial (84. Bernardo Silva) - Berbatov (76. Ferreira-Carrasco)

V druhom zápase futbalisti nemeckého Bayeru Leverkusen uspeli na domácej pôde a nad hráčmi španielskeho Atlética Madrid zvíťazili najtesnejším výsledkom 1:0.

O jediný gól zápasu sa postaral v 57. min Hakan Calhanoglu.

Gól Hakana Calhanoglua na 1:0.

leverkusen.gif

Hostia dohrávali stretnutie bez vylúčeného Tiaga Mendesa, ktorý inkasoval v 77. minúte od českého rozhodcu Královca druhú žltú a následne červenú kartu.

Pred odvetným duelom v Madride, ktorý sa uskutoční v utorok 17. marca, je Leverkusen vo výhode aj preto, že pred vlastnými fanúšikmi neinkasoval.

Ak na pôde Atlética skóruje aspoň raz, mužstvo kapitána Gabiho bude musieť prekonať obranu Bayeru najmenej trikrát.

Liga majstrov - prvé zápasy osemfinále, streda:

Bayer Leverkusen - Atlético Madrid 1:0 (0:0)

Gól: 57. Hakan Calhanoglu, ŽK: 36. K. Papadopoulos, 58. Wendell, 62. L. Bender, 88. G. Castro, 89. Kiessling - 22. Tiago Mendes, 60. D. Godín, 89. F. Torres, 90.+ J. Gámez, ČK: 77. Tiago Mendes po druhej ŽK, rozhodoval: Královec (ČR)

Leverkusen: Leno - Hilbert, K. Papadopoulos, Spahič, Wendell - G. Castro, L. Bender (68. Rolfes) - Bellarabi, Hakan Calhanoglu (87. Brandt), Son Heung-Min - Drmič (80. Kiessling)

Atlético: Moyá - Juanfran, Miranda, D. Godín, Siqueira (38. J. Gámez) - Arda Turan (64. F. Torres), Gabi, Tiago Mendes, Ňíguez (42. Raúl García) - Griezmann - Mandžukič

Online prenos Arsenal - Monaco

II. polčas

90.+4 min - Domáci nemal inú možnosť než vsadiť všetko na ofenzívu. To využil Yannick Ferreira Carrasco, takmer od polovice ihriska sa z pravej strany vyrútil do šestnástky a od pravej žrde poslal loptu do siete. Monaco víťazí v Londýne 3:1.

90.+1 min - Arsenal predsa len dokázal na začiatku nadstaveného času skorigovať stav stretnutia. K odrazenej lopte sa tesne za šestnástkou dostal Oxlade-Chamberlain a z diaľky namieril presne k ľavej žrdi.

chamberlain.gif

86. min - Arsenal sa snaží, ale jeho snaha je bezradná. Monaco je v eufórii, výborne bráni a domácich do výraznejšieho tlaku nepúšťa.

75. min - Do konca riadneho hracieho času zostáva už len pätnásť minút. Je vidieť, že Arsenal sa čoraz viac vysúva dopredu, pretože hráčom Monaca sa v ofenzíve otvárajú voľné priestory.

61. min - A obrovská možnosť hostí na strelenie už tretieho gólu! Krásna akcia na jeden dotyk, Dirar prihral Moutinhovi, ten loptu sklepol pätou na úplne voľného Martiala, ktorý však Ospinu neprestrelil.

53. min - Monaco vyhráva 2:0! Arsenal urobil chybu v defenzíve, hostia sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, Martial priťukol loptu voľnému Berbatovovi a ten tvrdou strelou prestrelil Ospinu.

monaco2.gif

46. min - Druhý polčas sa začal.

I. polčas

45. min - Prvý polčas sa skončil.

38. min - Monaco šokujúco udiera a dostáva sa do vedenia! Kondogbia dostal prihrávku zhruba vo vzdialenosti 25 metrov od brány, pripravil si loptu na strelu a vypálil. Jeho pokus tečoval jeden z obrancov súpera a lopta končí v Ospinovej sieti.

gol-monaco.gif

30. min - Oba stredajšie duely majú za sebou úvodnú polhodinu. A v ani jednom z nich zatiaľ gól nepadol.

25. min - Alexisov center do šestnástky, na ktorý vyskakoval Giroud. V spleti hráčov loptu dobre hlavou nezasiahol a tá skončila vedľa brány. Hrá sa stále bez gólov.

12. min - Arsenal je smerom dopredu aktívnejší. V rozhodujúcej fáze však jeho hráčom nejaký ten krok ešte chýba.

2. min - Hneď v úvode zápasu sa ocitol v šanci Wellbeck. Tiesnený jedným z obrancov súpera bránu Subašiča prestrelil.

1. min - Zápas sa začal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Monaco vyhralo na ihrisku Arsenalu, Leverkusen zdolal Atlético