Moise Rimbon je bojovníkom, ktorý po dlhom čase poriadne preverí kvality Vémolu

Dávid Lukáč|24. sep 2018 o 02:00

Prierez kariérou Rimbona ukazuje kvalitu!

Moise „Swamp“ Rimbon (25-11-3) začal svoju profesionálnu MMA kariéru už pred osemnástimi rokmi, v roku 2000. Ideálny začiatok to ale nebol, keď si pripísal dve prehry, pričom tá prvá bola na diskvalifikáciu. Potom sa ale rozbehol a stretol sa s viacerými známymi menami zo sveta MMA. V roku 2002 podľahol Alistairovi Overeemovi na gilotínu v prvom kole. Rok 2006 znamenal pre Rimbona cenný skalp, keď porazil poľskú hviezdu Michala Materlu na body a o rok neskôr v Karlových Varoch aj slovenskú legendu Slavomíra Molnára TKO v druhom kole.

Neskorší UFC veterán Anthony Perosh podľahol Rimbonovi v roku 2008 tvrdým KO kolenom, a v tom istom roku sa podarilo Rimbonovi nasadiť rear-naked choke legendárnemu K-1 bojovníkovi a neskoršiemu veteránovi Bellatoru, KSW a Fight Nights, Petrovi Grahamovi. Tvrdý D.J. Linderman, ktorý sa vo svojich zápasoch stretáva s kvalitou, tiež s Rimbonom v roku 2012 nepochodil a prehral na body. Českým a slovenským fanúšikom známy Alexander Gladkov, ktorý nedávno bojoval s Viktorom Peštom, podľahol Rimbonovi TKO a bola to vôbec jeho prvá prehra kariéry (druhú mu na body uštedril práve Pešta v marci v Bratislave na Fight Nights).

Moise Rimbon sa momentálne vezie na vlne troch víťazných zápasov s kvalitnými súpermi, pričom za zmienku stojí najmä Bruno Silva (18-6), s ktorým si poradil v decembri 2016 na Kimuru v druhom kole. Áno, je to ten Bruno Silva, ktorý v júni tohto roka neskutočne vypol legendárneho Alexandra Shlemenka, a z posledných štrnástich zápasov prehral len jeden – s Rimbonom!

Skúsenosti z ťažkých zápasov ešte podčiarkujú strety s Antoniom Rogeriom Nogueirom (ktorý aj vo veku 42 rokov stále pôsobí v UFC, v septembri si pripísal výhru TKO nad Samom Alveym), Riccom Rodriguezom, či Lukaszom Jurkowskim.

Najväčšou zbraňou Rimbona je komplexnosť, ktorou sa v zápasoch prezentuje (25 výhier – 8 KO, 12 SUB, 5 DEC). Ako bývalému K-1 bojovníkovi mu nerobí problém postoj a na zemi využíva rozmanité submission techniky (posledné tri zápasy ukončil rôznymi spôsobmi – Kimura, Arm-Triangle Choke, Keylock).

Karlos Vémola (21-5) teda bude mať čo robiť, aby si s Moise Rimbonom poradil. Bude nakoniec 37-ročný skúsený bojovník Terminátorovou vstupenkou do UFC? To sa dozvieme už 18.11.2018 na nabitej fightcard XFN 13 v hale Ondreja Nepelu v Bratislave. Lístky sú dostupné v sieti Ticketportal.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Moise Rimbon je bojovníkom, ktorý po dlhom čase poriadne preverí kvality Vémolu