Mnohí odmietli, súper sa hľadal ťažko. Dnes je taká doba, tvrdí Čepo pred DFN

Vlasto Čepo.
Vlasto Čepo. (Zdroj: Oktagon MMA)
SvetMMA|18. jún 2022 o 10:09

Ťažkosti s hľadaním súpera.

ZVOLEN. V domácom prostredí ho čaká dôležitý duel. Slovensko-srbský bojovník Vlasto Čepo sa už dnes predstaví na turnaji DFN 7 vo Zvolene.

Na dlho očakávanom podujatí sa niekdajší boxerský šampión vráti k zápasu pod pravidlami zmiešaných bojových umení.

Návrat obľúbenca fanúšikov sa však na stredné Slovensko nerodil ľahko. Aj keď by sa mohlo zdať, že jeho súper, Joel dos Santos, bol prvou voľbou, nie je tomu tak.

Päťdesiati to odmietli, dnes je taká doba

Proces hľadania súpera bol takpovediac nočnou morou.

Zápas so mnou odmietlo asi päťdesiat bojovníkov. Nikto nechcel bojovať. Najprv (zápasníci) povedali, že do toho pôjdu, ale keď zistili, kto bude ich súperom, tak odmietli. Nakoniec si pýtali nehorázne peniaze, že by ich nedostali nikde,“ opísal zložitý priebeh na pozadí súboja Čepo.

Zverenec Attilu Végha na jednej strane rozumie moderný trend, kedy si veľa bojovníkov radšej vyberá ľahších súperov, sám je ale zvyknutý na na niečo iné.

Predovšetkým na vrcholovej úrovni by podľa neho zápasník mal sám vyhľadávať stret s rovnocennými.

Dnes je taká doba, že nikto nechce mať prehru. Už keď prídeš na nejakú úroveň, tak mal by si zápasiť s tým, koho ti ponúknu. Chápem niekoho, kto je na začiatku a chce si budovať kariéru, ale na tejto úrovni by to už malo byť iné.

Niekedy to bolo tak, že sme zápasili a ani sme nevedeli proti komu. Nič som sa nepýtal, súpera som videl až na zápase a prežil som to.

Teraz je to už zložitejšie, lebo aj keď ja nejakú ponuku na zápas kývnem, tak stále to môže zastaviť ešte môj tréner alebo manažér.“

27-ročný bojovník je zvedavý, ako sa v zápase Brazílčan prejaví. Podľa informácií má ísť totiž o skúseného protivníka.

On je jediný, ktorý to prijal. Hoci má raz toľko víťazstiev v MMA než ja, sám som zvedavý, ako to bude vyzerať. Má za sebou nejaké tituly na amatérskom okruhu a bol úspešný aj v grapplingu. Uvidíme,“ zakončil.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Mnohí odmietli, súper sa hľadal ťažko. Dnes je taká doba, tvrdí Čepo pred DFN