Mal ponuky od Oktagonu aj RFA. Po odchode z Ruska smeruje Martínek do Poľska

Michal Martínek je bývalým šampiónom Oktagonu.
Michal Martínek je bývalým šampiónom Oktagonu. (Zdroj: Oktagon MMA)
Adrián Mečiar|1. jún 2022 o 10:27 (aktualizované 1. jún 2022 o 11:24)

Bývalý šampión Oktagonu sa rozhodol.

BRATISLAVA. Čech Michal Martínek má nové pôsobisko. 32-ročný bojovník ťažkej váhy podpísal kontrakt s poľskou ligou KSW.

Martínek v posledných rokoch zápasil v ruskej organizácii ACA, kde však nechcel pokračovať po vypuknutí vojny na Ukrajine. Predtým bol súčasťou Oktagon MMA.

Správy o jeho prestupe do KSW sa objavili na sociálnych sieťach už pred niekoľkými dňami. Poľskí promotéri tieto informácie napokon potvrdili v stredu ráno na oficiálnych stránkach organizácie.

Martínek už pozná aj dátum ďalšieho zápasu a meno súpera.

Dostal ponuku aj od Oktagonu a RFA

Dlho sa špekulovalo o tom, že Martínek sa môže vrátiť do Oktagonu.

V Oktagone v minulosti získal titul ťažkej váhy a zároveň sa stal historicky prvým šampiónom tejto organizácie.

Nakoniec sa však rozhodol pre zahraničnú cestu. "V Česko-Slovensku som si niečo dokázal a chcel by som to zvládnuť aj vonku. To je celé. Tým vôbec nesnižujem kvalitu našich asociácií. To vôbec!

Som hrdý, že som bol šampiónom Oktagonu. Ale ako športovca ma proste zaujíma cestovanie, poznávanie nových ľudí a chcel by som po sebe niečo zanechať aj v zahraničí," uviedol v rozhovore pre iSport.cz.

Ďalej doplnil, že mal na stole viacero ponúk. Okrem KSW mu kontrakt ponúkol práve Oktagon a tiež nová organizácia RFA.

RFA vraj ponúkla najlepšie finančné podmienky, zatiaľ čo ponuky z Oktagonu a KSW boli veľmi podobné. „Oktagon mi ponúkol viac-menej rovnaké podmieky ako KSW za prvý zápas. Najviac peňazí mi ponúklo RFA, a to diametrálne vyššiu čiastku.

Ale ja som sa rozhodoval čisto na základe nejakého vnútorného pocitu, že ma baví teraz zbierať skúsenosti vonku. Ako hovorím, tu už som niečo dokázal a chcel by som to isté zvládnuť v zahraničí, pokiaľ mám tú chuť a silu," povedal.

Okrem toho prezradil, že uzavretím zmluvy s KSW nie je vylúčený ani jeho návrat na domácu pôdu.

Naďalej môže po vzájomnej dohode prijať zápas v Česku alebo na Slovensku.

V Rusku skončil po vypuknutí vojny

V rokoch 2020 a 2021 bojoval v ruskej organizácii ACA. V troch zápasoch mal bilanciu 1:2, no zakaždým zápasil so súperom z prvej desiatky rebríčka.

S organizáciou mal naďalej platnú zmluvu, no vojna na Ukrajine zmenila jeho aktuálne plány. S predošlým zamestnávateľom sa dohodol na ukončení spolupráce.

"ACA se ku mne vždy chovala slušne, všetko bolo také, aké malo byť. Teraz to ale nie je cesta, s ktorou se chcem stotožňovať.

Momentálne sa nechcem zúčastňovať galavečerov ACA. Ve svete sa deje to, čo sa deje. Nechcem lietať do destinácií, kde sú také konflikty a kde je každý deň všetko inak," vysvetlil v staršom rozhovore pre sport.cz.

Debut v KSW príde čoskoro

Martínek má na konte dvanásť zápasov v profesionálnom MMA. Deväťkrát z toho zvíťazil, trikrát neuspel.

Dve porážky prišli v ACA a jedna v lete 2019. Vtedy zápasil v Las Vegas v rámci Contender Series priamo pred zrakom prezidenta UFC Dana Whitea, no kontrakt s UFC sa mu nepodarilo získať.

Teraz sa už sústreďuje na nové výzvy v KSW a premiéra ho čaká už 18. júna na turnaji KSW 71 v Toruni.

Martínek bude zápasiť s ďalším debutantom, domácim zápasníkom Filipom Stawowym. Potvrdil to pre iSport.cz.

Ten má takmer rovnaké skóre 9:2. Na rozdiel od Martínka ale zápasil výhradne doma v Poľsku, prevažne v organizácii Babilon MMA.

Osem z deviatich víťazstiev ukončil pred limitom štýlom KO/TKO.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Mal ponuky od Oktagonu aj RFA. Po odchode z Ruska smeruje Martínek do Poľska