Jeden úder a diera v tvári. Šampión Oktagonu Magard opísal hrozivé zranenie

Jonas Magard.
Jonas Magard. (Zdroj: OKTAGON MMA, Instagram.com/jonasshark/)
SvetMMA|24. dec 2022 o 00:01

Opísal detaily hrozivého zranenia.

KODAŇ. Nepríjemné zranenie, ktoré ho na nejaký čas vyradí zo zápasového tempa. Šampión najväčšej československej organizácie zmiešaných bojových umení Jonas Magard sa nepredstaví o týždeň vo svojej prvej titulovej obhajobe.

Dánskeho bojovníka, ktorý sa mal na turnaji Oktagon 38 predstaviť v odvete s Čechom Filipom Macekom na konci prípravného kempu postihlo vážne zranenie.

Magard si z tréningu odniesol zlomeninu lícnej kosti.

Iba deň potom, ako organizácia oficiálne oznámila vyradenie tridsaťročného zápasníka z podujatia sa rodák z Kodane vyjadril k celej situácii.

Na sociálnej sieti Instagram opísal Magard, ako prišlo k zraneniu. Hoci najprv nechcel ísť do nemocnice, po konzultácii s hlavným trénerom názor zmenil.

„Operácia je za mnou. V utorok som utrpel zlomeninu lícnej kosti. Schytal som kolenom do tváre, nebol som mimo, zdalo sa mi to, že je to v poriadku, okrem toho, že som mal dieru v tvári na mieste, kde majú byť lícne kosti. Tréner ma donútil ísť do nemocnice a po CT tváre lekári nemohli uveriť, čo videli. Zlomenina na troch miestach a nutnosť operácie.

Napriek všetkému som stále chcel zápasiť, ale odporúčanie lekárov bolo, že operačný zákrok je nutné podstúpiť okamžite.

Ospravedlňujem sa mojím fanúšikom, tímu a rodine. Bol som v životnej forme, nemohol som sa dočkať momentu, keď vstúpim do klietky Oktagonu. Sľubujem, že urobím všetko preto, aby som sa vrátil čo najskôr,“ povedal dánsky reprezentant.

Náhradou za Magarda na turnaji Oktagon 38 bude Američan Gustavo Lopez, ktorý sa s Filipom Macekom stretne v súboji o dočasný titul bantamovej váhy.

Magard má do tejto chvíle za sebou v Oktagone dva zápasy. Po úspešnom debute v septembri minulého roka s Elnurom Valievom sa o dva mesiace na to blysol v dueli s Filipom Macekom.

Titul bantamovej váhy Oktagonu tak Magard drží od novembra 2021.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Jeden úder a diera v tvári. Šampión Oktagonu Magard opísal hrozivé zranenie