Misia splnená. Buday vydrel tesné víťazstvo nad bývalým šampiónom UFC

Martin Buday.
Martin Buday. (Zdroj: ESPN+)
SvetMMA|30. jún 2024 o 01:34

Pripísal si dôležité víťazstvo na veľkom číslovanom turnaji UFC.

LAS VEGAS. Slovenský bojovník Martin Buday získal cenný skalp. Na podujatí UFC 303 zdolal legendárneho bývalého šampióna Andreia Arlovského.

Zápas trval celé tri kolá a Buday si pripísal víťazstvo nad rodákom z Bieloruska po tesnom bodovom verdikte rozhodcov.

Jeden z arbitrov sa priklonil na stranu Arlovského v pomere 29-28, ďalší dvaja videli ako víťaza Budaya bodovo 29-28 a 30-27.

Vydreté víťazstvo sa rodilo pri pletive

Všetky tri kolá mali podobný priebeh. Pokus o akciu, zviazanie a klinč. Buday sa snažil vyvíjať väčšiu aktivitu a Arlovského zasahoval najmä kolenami a údermi z krátkej vzdialenosti.

Miestami sa však v aréne ozývalo bučanie publika, ktoré dávalo najavo, že sa mu zápas príliš nepáči. Najmä vtedy, keď sa súboj odohrával pri pletive.

Budayová ruka išla po zápase hore.
Budayová ruka išla po zápase hore. (Zdroj: ESPN+)

Rozhodca Mark Smith oboch bojovníkov viackrát upozorňoval na aktivitu, taktiež niekoľkokrát roztrhol klinč pri pletive a resetoval zápas v strede klietky.

Po záverečnom klaksóne prebehlo športové podanie rúk a čakanie na výsledok, ktorý bol mimoriadne tesný.

Buday síce vyhral, ale radosť zjavne nemal. Sám si bol vedomý toho, že súboju chýbala atraktivita.

Po zápase sa nakoniec nekonalo ani interview s víťazom, a tak sa slovenský bojovník k súboju nemohol bezprostredne vyjadriť. Svoje celkové skóre však upravil na 14-2, v UFC má na konte päť výhier a jednu prehru.

Posledný zápas bývalého šampióna?

"Arlovski má 45 rokov, presne ako ja," uviedol komentátor, bývalý šampión ťažkej a poloťažkej váhy Daniel Cormier a pokračoval: "No ja by som do klietky už nevliezol. Nevydržal by som to. Klobúk dole, že zápasí už 20 rokov na tej najvyššej úrovni."

Súhlasil aj jeho spolukomentátor Joe Rogan, no predsa len prišla z jeho strany aj kritika. "Zápasí, ako keby bol na sparingu. Chýba mi tam uňho urgencia. Možno je to jeho posledný zápas," nechal sa počuť počas súboja s Budayom.

A pravdepodobne sa jeho slová aj naplnia. Arlovski totiž so slovenským bojovníkom zaznamenal už štvrtú porážku v rade, navyše, nie v príliš záživnom zápase.

Bývalý kráľ ťažkej váhy UFC má na konte úctyhodných 60 zápasov, z ktorých 34 vyhral, 24 prehral a dvakrát sa jeho súboj skončil bez výsledku (no contest).

Profesionálne zápasí od roku 1999 a drží rekord v divízií ťažkej váhy UFC, kde nazbieral najviac, celkovo 23 víťazstiev.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Misia splnená. Buday vydrel tesné víťazstvo nad bývalým šampiónom UFC