Výborné správy! Eva Erdélyiová získala na MS v MMA striebornú medailu

Zľava Mário Brezovský, Marek Herda, Eva Erdélyiová, Tomáš Meliš, Samir Smaali
Zľava Mário Brezovský, Marek Herda, Eva Erdélyiová, Tomáš Meliš, Samir Smaali (Zdroj: Facebook: MAMMAL - Slovenský zväz MMA)
Vladimír Bilohuščin|17. feb 2023 o 10:46

Slovensko reprezentovalo dovedna 6 bojovníkov.

BELEHRAD. Hlavné mesto Srbska hostilo ďalší ročník majstrovstiev sveta amatérov IMMAF 2022 a Slovensko na podujatí taktiež nechýbalo.

O vysokej kvalite turnaja hovoril aj celkový počet účastníkov, ktorý dosiahol číslo 520, pričom svojich zverencov na majstrovstvá sveta vyslalo až 62 krajín.

Našu krajinu reprezentovalo dovedna 6 bojovníkov, ktorých viedol prezident MAMMAL – Slovenský zväz MMA Marek Herda.

O najväčší úspech sa postarala Eva Erdélyiová, ktorá už pri svojom premiérovom štarte na majstrovstvách dokázala postúpiť až do finále. Mladá bojovníčka na svojej ceste porazila dve súperky pred uplynutím časového limitu, pričom jedna z nich bola majsterkou Európy.

Vo finále Erdélyiová narazila na fínsku súperku Sani Brannfors. V boji o zlato juniorskej bantamovej váhy ale nakoniec bola Brannfors nad sily našej bojovníčky a Erdélyiová si tak zo Srbska odnáša výbornú striebornú medailu.

Veľmi dobrým výkonom sa prezentoval aj Lukáš Eliáš so Samirom Smaalim. Eliáš v ťažkom prvom kole dokázal vyhrať a následne narazil na najväčšieho favorita celého turnaja Razmana Gitanova.

Po srdnatom výkone nakoniec Eliáš 5-násobnému svetovému šampiónovi tesne podľahol.

Výborným prvým kolom sa prezentoval aj Smaali. Ten v úvodnom súboji ukázal celý arzenál techník a jeho duel právom organizátori zaradili medzi najlepšie na podujatí.

Bohužiaľ si Smaali odniesol z nesmierne ťažkého súboja zranenie a aj napriek veľkej snahe mu nakoniec tréneri nepovolili nastúpiť do druhého kola.

Cenné skúsenosti si z podujatia odnášajú aj Mário Brezovský, Viktor Kováč a Linda Veselá. Všetci traja podali srdnaté výkony, no na výhru to nestačilo, keď im k postupu chýbalo aj trocha šťastia.

Darilo sa aj našim západným susedom. Česká výprava mala na majstrovstvách vo finále až dvojnásobné zastúpenie, keď do bojov o zlato postúpili Kateřina Lisová a Tagir Makhmudov.

Najcennejší kov nakoniec získal Machmudov, ktorý sa tak po zlate z majstrovstiev Európy tešil aj z juniorského svetového zlata vo váhe do 84 kilogramov.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Výborné správy! Eva Erdélyiová získala na MS v MMA striebornú medailu