VIDEO: Klein si poradil s náročným súperom. V UFC neprehral už štyri zápasy za sebou

Ignacio Bahamondes (vľavo) a Ľudovít "Lajoš" Klein po zápase na podujatí UFC Fight Night-
Ignacio Bahamondes (vľavo) a Ľudovít "Lajoš" Klein po zápase na podujatí UFC Fight Night- (Autor: Twitter UFC)
Sportnet, TASR|6. aug 2023 o 07:37 (aktualizované 6. aug 2023 o 10:25)

Je to doma, povedal po slovensky v pozápasovom rozhovore.

NASHVILLE. Slovenský zápasník Ľudovít "Lajoš" Klein zvládol ďalší zápas v UFC. Na podujatí UFC Fight Night v Nashville zdolal Čiľana Ignacia Bahamondesa na body.

V UFC tak ťahá sériu štyroch duelov bez prehry. Bilanciu v najprestížnejšej súťaži upravil na 4 výhry - 2 prehry - 1 remíza.

Tento zápas sa mal uskutočniť už skôr, no Bahamondes mal problémy s vízami. Klein sa preto v klietke postavil Masonovi Jonesovi, ktorého zdolal.

Celkovo má Klein na konte 20 výhier, 4 prehry a 1 remízu. Prvý nerozhodný zápas si pripísal práve pred aktuálnym duelom s Jaiom Herbertom

Dvadsaťpäťročný Bahamondes je kvalitným zápasníkom. Kariéru budoval v Chicagu v USA. V roku 2019 sa stal šampiónom mexickej organizácie Lux Fight League a o dva roky na to už debutoval v UFC.

Prvý zápas v elitnej spoločnosti mu však nevyšiel, podľahol v ňom Johnovi Makdessimu tesne na body.

VIDEO: Ľudovít "Lajoš" Klein v pozápasovom rozhovore

Potom sa však pozbieral a zaznamenal tri víťazné zápasy v rade. Jeden z nich dokonca vyhral na submisiu, čo bolo jeho prvé víťazstvo týmto spôsobom v profesionálnej kariére.

Ide v prvom rade o poriadne ostrého postojára. Jeho celková bilancia je po prehre s 28-ročným Slovákom 14 - 5, pričom na knokauty to stále zostáva 9 - 0.

Klein v pozápasovom rozhovore konštatoval, že mal veľmi ťažkú prípravu, všetko sústredil na víťazstvo.

Vzdal zároveň veľký rešpekt súperovi, v závere rozhovoru so širokým úsmevom po slovenský skonštatoval: "Je to doma".

Kleinovi nedávali odborníci veľa šancí na víťazstvo. Do klietky šiel s mimoriadne nadaným talentom. V uplynulých troch dueloch ani raz nepocítil horkosť prehry.

Už po prvých minútach však bolo zrejmé, že to Čiľan nebude mať také jednoduché. Klein pomerne jednoducho eliminoval súperovu najväčšiu zbraň v podobe nebezpečného postoja.

Bahamondes sa naopak drvivú väčšinu času trápil. Príliš mu nepomáhala ani značná výšková prevaha. Slovák predviedol aj jednoduché prenesenie boja na zem, čím získaval ďalšie dôležité body.

Výsledkom bol jednomyseľný bodový triumf (30:27 a dvakrát 29:28) a zrejme doposiaľ najcennejší skalp v UFC.

"Súper bol veľmi tvrdý. Zároveň to bol prvý protivník, ktorý bol mladší ako ja. Som veľmi šťastný, pretože som sa pripravoval naozaj tvrdo a dnes som to mohol predviesť," uviedol Klein po zápase.

Už budúci týždeň pôjde do akcie aj druhý slovenský zástupca v UFC Martin Buday, ktorého čaká Američan Josh Parisian.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»VIDEO: Klein si poradil s náročným súperom. V UFC neprehral už štyri zápasy za sebou