Jake Paul priznáva, že založiť asociáciu bojovníkov je takmer nemožné

Anderson Silva a Jake Paul.
Anderson Silva a Jake Paul. (Zdroj: instagram.com/jakepaul/)
Vladimír Bilohuščin|28. jún 2023 o 09:19

Hviezda YouTube a legendárny Anderson Silva spojili sily.

USA. Po víťazstve Jake Paula nad Andersonom Silvom v ich boxerskom zápase, ktorý sa konal minulý október sa Paul a "The Spider" dohodli na spolupráci pri vytvorení asociácie bojovníkov MMA.

Pre kritika pomerov v MMA Paula znamenala myšlienka zjednotenia bojovníkov v spoločnej asociácii zlepšenie ich postavenia pri vyjednávaní o veciach ako zdravotné poistenie či lepšia mzda.

K tomuto mu má dopomôcť aj legendárny Anderson Silva, ktorý ako všeobecne uznávaná osobnosť mal pomôcť prilákať do asociácie ďalších bojovníkov. Silva nedávno uviedol, že obaja aktéri už začali klásť základy ich konečnej vízie, no Paul prezradil, že je pred nimi stále veľa práce.

Za oponou na tom neustále pracujeme, uviedol Paul. Je to takmer nemožné vyriešiť. Je to veľmi ťažké. Veľmi, veľmi ťažké. Nevzdávame sa však, ale vyžaduje to veľa ľudí, veľa mozgov, veľa peňazí, ktoré investujeme a veľa času, veľa premýšľania. Takže naozaj sme sa celý čas posúvali vpred, pracujeme na tom a každým dňom dosahujeme pomalý pokrok.

Paul a Silva nie sú prvými, ktorí sa pokúšajú vytvoriť asociáciu bojovníkov. Prvé pokusy prišli pred siedmymi rokmi, keď sa Georges St. Pierre, Donald Cerrone, Cain Velasquez, T.J. Dillashaw a Tim Kennedy podpísali pod vytvorenie Mixed Martial Arts Athletes Association so zámermi podobnými tým súčasným, ale táto asociácia rýchlo zanikla. 


Ďalšie pokusy, ktoré prišli neskôr mali podobnú históriu, keď hlavne najväčší hráč na trhu organizácia UFC proti vzniku takýchto subjektov priam bojovala. 

Všeobecne sa totiž hovorí o tom, že z najväčších športových líg v USA najmenší podiel zo ziskov vypláca športovcom právu UFC. V súťažiach ako NBA a NHL pritom hráčske asociácie fungujú dlhé roky a neraz sme boli svedkami aj ostrých štrajkov.

To, že etablovať takúto asociáciu v MMA je v momentálnych podmienkach veľmi náročné si uvedomuje aj Paul.

Určite je to veľká vec na tri alebo štyri roky, pokračuje Paul. Myslím si, že to bude skvelé pre svet bojových športov všeobecne a zmení to život bojovníkom, s ktorými sa nezaobchádza najlepšie, nemajú zdravotné poistenie, sú málo platení a zoznam pokračuje ďalej. Dúfajme, že to v nasledujúcich rokoch môžeme napraviť.

V súčasnosti sa Paul pripravuje na veľký boxerský zápas s Nateom Diazom, ktorý sa bude konať 5. augusta a je vypísaný na 10 kôl. Ak by sa po tomto súboji do tímu, ktorý kreuje asociáciu bojovníkov pridal aj Diaz, zasa by sme boli bližšie k zlepšeniu podmienok pre bojovníkov nielen v UFC.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Jake Paul priznáva, že založiť asociáciu bojovníkov je takmer nemožné