Neuveriteľná Smolková, na ME v MMA získala druhú zlatú medailu

Veronika Smolková s trénermi Deličom a Kedžuchom po výhre.
Veronika Smolková s trénermi Deličom a Kedžuchom po výhre. (Zdroj: YouTube: GAMMA)
Vladimír Bilohuščin|28. sep 2022 o 12:13

Smolková ovládla európsky MMA šampionát.

TBILISI. Po včerajšej dominantnej výhre na technické KO sa dnes na majstrovstvách Európy GAMMA predstavila Veronika Smolková okrem Striking MMA premiérovo aj v čistom MMA.

Jej súperkou bola česká reprezentantka Natálie Trikalová, s ktorou sa Veronika dobre pozná z domácich turnajov organizácie SOMMA.

Smolková bola pred súbojom v miernej nevýhode, keďže musela absolvovať druhý náročný súboj v krátkom časovom slede.  

To sa ale na jej výkone vôbec nepodpísalo, keď bola už od úvodu aktívnejšou zápasníčkou a tlačila kombináciami úderov. Česká reprezentantka ale húževnato odolávala a v postoji ukázala taktiež kvalitu.

Druhé kolo bolo z pohľadu Smolkovej dominantnejšie, keď po peknom pokuse o gilotínu v stoji, preniesla súboj na zem a po chvíli sa dostala do full mountu. Tu sa prezentovala veľmi peknými údermi, na ukončenie súboja to ale nestačilo.

Pred posledným dejstvom Smolková viedla u všetkých troch rozhodcov a tak musela Trikalová poriadne zabrať. Slovenská reprezentantka ale nepripustila žiaden obrat v zápase a po veľmi peknom súboji zvíťazila na body.

Veronika Smolková z Dracula Gymu tak ovládla európsky šampionát GAMMA, keď vo váhe do 61,2 kilogramov dokázala získať zlatú medailu v disciplíne Striking MMA a taktiež MMA.

Po tomto historickom úspechu môžeme očakávať, že Smolkovú uvidíme čoskoro na profesionálnom fóre.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Neuveriteľná Smolková, na ME v MMA získala druhú zlatú medailu