Bojoval v Oktagone, teraz hviezdi v KSW. Francúz dokázal to, čo Vémola nedotiahol

Oumar Sy sa v minulosti predstavil aj v Oktagone.
Oumar Sy sa v minulosti predstavil aj v Oktagone. (Autor: OKTAGON MMA)
SvetMMA|17. mar 2023 o 22:51

Ďalší krok na ceste za titulom.

LUBIN. Už pri svojom zápase v Oktagone proti Danielovi Škvorovi ukázal, že s ním treba počítať. Vtedy však ešte tušil len málokto, kam to až neskôr talentovaný bojovník dotiahne.

Reč je o francúzskom zápasníkovi menom Oumar Sy, ktorému do dnešného dňa patrilo vo svetovom rebríčku poloťažkej váhy podľa portálu FightMatrix 128. miesto.

Zástupca bulharského Top tímu sa od súboju so Škvorom stal jednou z najväčších nádejí poľskej organizácie KSW. A je potrebné povedať, že zaslúžene.

Sedem víťazstiev hovorilo jasnou rečou.

Na piatkovom podujatí KSW 80 prišla pre Syho doteraz najväčšia kariérna výzva, keď sa v klietke postavil proti veteránovi UFC Luisovi Henriquemu da Silvovi.

Stret dvojky a štvorky rebríčka váhy do 93 kilogramov KSW bol očakávanou udalosťou, pričom výhra mohla znamenať s veľkou pravdepodobnosťou titulovú šancu.

Súboj sa poriadne ani nezačal a Sy potvrdil svoje kvality. Známeho bojovníka, ktorý sa v lete 2019 stretol aj s Karlosom Vémolom, zdolal po menej než troch minútach na škrtenie.

Zaujímavosťou je fakt, že Sy dokázal ukončiť da Silvu pred limitom, teda niečo, čo sa Vémolovi v súboji s Brazílčanom po troch kolách nepodarilo.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Bojoval v Oktagone, teraz hviezdi v KSW. Francúz dokázal to, čo Vémola nedotiahol