Alistair Overeem sa zbavuje 'parazitov'

Vladimír Bilohuščin|4. júl 2023 o 15:55

Legendárny bojovník radikálne zmenil svoj životný štýl.

DUBAJ. Bývalý šampión kickboxu a MMA Alistair Overeem v poslednej dobe zaujal fanúšikov svojou výraznou stratou hmotnosti. Bojovník známy svojou obrovskou svalovou postavou z čias aktívnej kariéry, sa za pár mesiacov zmenil na nepoznanie.

43-ročný Overeem odhalil, že jeho náhla strata hmotnosti bola výsledkom významných zmien životného štýlu, ktoré v poslednej dobe uskutočnil. Holanďan, ktorý bol známy svojou láskou k steakom a konskému mäsu oznámil, že sa živočíšnej stravy vzdal a stal sa vegetariánom.

„Robím veľa nových vecí pre zdravie," povedal Overeem v rannej show v Dubaji. „Toto je moja ďalšia kapitola, propagujem zdravie. Stal som sa tiež vegetariánom. Už nemám žiadnu túžbu jesť mäso," prezradil Overeem, pričom poukázal na zmes orechov, ktorú mal so sebou.

„Mäso nie je pre vás dobré. Má negatívny vplyv. Áno, chutí výborne. Aj teraz by som ho mohol jesť, ale jednoducho som si zvolil, že ho jesť nebudem.“

Overeem pritom detailne opísal svoju stratu hmotnosti, keď prezradil, že sa rozhodol pre detoxikáciu a úplnú zmenu životného štýlu. Tvrdí, že spoznal 'špeciálneho výživového poradcu', ktorý mu povedal, že má v tele 'parazity', ktoré ho ovplyvňovali k tomu, aby jedával toľko mäsa.  

„Keď som ho stretol, hneď som vedel, že tento chlap má vedomosti a začali sme spolupracovať. Začal som užívať rôzne doplnky a po niekoľkých týždňoch sa zmenili moje chute a moje stravovanie."

„'Máte v tele parazity', povedal mi.“

Overeemov poradca mu ozrejmil, že vďaka novému stravovaniu si v tele vytvorí zásadité prostredie, čo bude parazity postupne zraňovať, až zomrú.

„Nie som to ja, kto potrebuje jesť mäso, sú to parazity, ktoré ma ovplyvňujú, aby som si myslel, že chcem jesť mäso. Keď sa ich zbavíte, už vám na tom nezáleží.“

„Ak zjem mäso, áno, je to chutné, ale potom sa tieto parazity dostanú do môjho systému. Budú sa presúvať a robiť svoje veci a potom sa všetky ostatné veci stanú menej zdravé.“

Aj keď jedálniček, ktorý momentálne Overeem preferuje je pomerne zdravý, neexistuje žiadna vedecká štúdia, ktorá potvrdzuje, že robí prostredie v tráviacom trakte zásaditým.

Naviac Overeem dokonca tvrdí, že takýto jedálniček je prevenciou proti rakovine, čo priamo popiera vedecké štúdie a tak je otázne, na akých základoch jeho výživový poradca pracuje.

Po viac ako 25-ročnej kariére bojovníka tak Overeem prešiel na novú cestu, ktorá sa iba pred pár rokmi väčšine fanúšikov zdala skôr ako science fiction. Snáď mu to zdravíčko vydrží.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Alistair Overeem sa zbavuje 'parazitov'