Procházku čaká odveta so šampiónom UFC. Chce od neho, aby sa vyhol magickým rituálom

Český bojovník UFC Jiří Procházka.
Český bojovník UFC Jiří Procházka. (Autor: REUTERS)
REUTERS|28. jún 2024 o 19:19

Bojovníkom UFC nie sú predzápasové rituály cudzie.

BRATISLAVA. Raketový vzostup šampióna ľahkej váhy Alexa Pereiru v UFC, ktorý je poháňaný sériou knokautov, má okolo seba magickú auru.

Jiří Procházka, ktorého Pereira knokautoval v ich prvom vzájomnom zápase v novembri, povedal, že brazílsky bývalý majster sveta v kickboxe používa pred každým zápasom šamanské rituály, ktoré mu pomáhajú vyhrať.

"Každý vie, že spolupracuje s nejakými šamanmi zo svojho rodného mesta. Verí v nejakú ich duchovnú pomoc.

Ja tiež verím, ale verím v najlepší ľudský výkon - tu a teraz, bez mágie," povedal Procházka novinárom pred ich sobotňajšou odvetou na UFC 303.

"Práve teraz je to moja výzva pre neho, či v tomto prípade dokážeme bojovať jasným spôsobom... bez nejakého čohokoľvek."

Pereira, ktorý má na svojom konte osem knokautov z desiatich profesionálnych víťazstiev v MMA, na štvrtkovej tlačovej konferencii pred zápasom Procházkove poznámky zmietol zo stola.

"Myslím si, že každý má svojho ducha. Nežijeme len v tele. Ak ešte nenašiel svojho ducha, nie je to moja chyba," povedal.

Bojovníkom UFC nie sú predzápasové rituály cudzie, bývalý šampión ľahkej váhy Jan Blachowicz sa pre šťastie slávne dotkol lana, na ktorom sa obesil muž, ktorého mŕtvolu našiel v lese.

Conor McGregor, ktorý mal pôvodne v sobotu bojovať s Michaelom Chandlerom, ale pre zranenie odstúpil, je známy tým, že si pred každým zápasom balí do tašky klobúk svojho starého otca, zatiaľ čo Brandon Vera si zvykol baliť tašky dvakrát.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Procházku čaká odveta so šampiónom UFC. Chce od neho, aby sa vyhol magickým rituálom