Zrejme najvyťaženejší futbalista. Barcelona dala tínedžerovi špeciálnu dovolenku

Pedri Gonzalez.
Pedri Gonzalez. (Autor: SITA/AP)
SITA|21. aug 2021 o 13:20

V predchádzajúcom ročníku vynechal len jeden ligový zápas.

BARCELONA. Španielsky futbalový veľkoklub FC Barcelona stredopoliarovi Pedrimu Gonzálezovi udelil špeciálnu dvojtýždňovú dovolenku napriek tomu, že španielska ligová súťaž sa už rozbehla.

Iba 18-ročný Pedri v predchádzajúcom ročníku vynechal len jeden ligový duel Kataláncov, po klubovej sezóne reprezentoval Španielsko na majstrovstvách Európy a potom aj na olympijských hrách.

Bol tak pravdepodobne najvyťaženejším profifutbalistom v ostatných dvanástich mesiacoch.

Na FC Barcelona čaká už v sobotu duel La Ligy proti Bilbau, po ktorom tréner Ronald Koeman na štrnásť dní uvoľní mladého futbalistu.

"Prijali sme také rozhodnutie, pretože nechceme, aby mal v novembri či decembri fyzické problémy. Je takmer nemožné absolvovať toľko zápasov, koľko ich odohral v minulej sezóne v klube aj reprezentácii," informoval holandský tréner.

Nedri tak vynechá ligové stretnutia proti Getafe a FC Sevilla.

V ročníku 2020/2021 zasiahol Pedri do 74 zápasov v klube či reprezentácii. Španielom pomohol do semifinále ME a k zlatu na OH v Tokiu. A po návrate do vlasti nechýbal v zostave Barcelony v úvodnom súboji novej sezóny.

Ako informuje agentúra AP, po odchode argentínskeho útočníka Lionela Messiho je Pedri González hlavnou nádejou pri skladaní tímu FC Barcelona.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Zrejme najvyťaženejší futbalista. Barcelona dala tínedžerovi špeciálnu dovolenku