Mintál sa na dva roky stal hráčom Hansy Rostock

Marek Mintál v drese Norimbergu.
Marek Mintál v drese Norimbergu. (Autor: SITA/AP)
Ladislav Harsányi|7. jún 2011 o 10:43

Futbalový kompas Mareka Mintála ukázal na sever Nemecka. Podpísal zmluvu s nováčikom druhej bundesligy Hansou Rostock do 30. júna 2013.

Agentúrnu správu sme o 16.15 nahradili autorským článkom SME.

BRATISLAVA. Osem rokov bol miláčikom publika v 1. FC Norimberg. Pár týždňov po rozlúčke s Bavorskom sa slovenský futbalista Marek Mintál sťahuje na sever Nemecka až k Baltskému moru. V utorok sa na dva roky upísal Hanse Rostock, ktorá sa po ročnom pobyte v tretej lige vracia do druhej bundesligy.

Rostock sa vytešuje

„Sme šťastní a tak trochu aj hrdí, že sa pre nás rozhodol hráč takýchto kvalít. Mintál je pre nás absolútna posila, “ vytešoval sa pre klubovú stránku manažér Hansy Stefan Beinlich.

Pridal sa k nemu aj tréner Peter Vollmann: „V osobe Mintála dostávame skúseného a nebezpečného hráča, ktorý korešponduje s našimi požiadavkami, a som si istý, že nám pomôže udržať sa v súťaži.“ Podľa trénera je úplne fit a motivovaný. Mal by sa postarať o väčšiu variabilitu v ofenzíve.

Vedenie Norimbergu ponúklo Mintálovi trénerskú zmluvu pri mládeži, 33­-ročný stredopoliar však chce ešte dva­tri roky aktívne hrať, preto si hľadal angažmán.

Okrem alternatívy návratu do MŠK Žilina boli aj iné. „Ponúk mal niekoľko. V hre bola i jedna veľká a zaujímavá z Číny. Najmä z rodinných dôvodov však Marek uprednostnil Nemecko,“ vysvetľuje licenčný hráčsky agent Juraj Vengloš, ktorý ho zastupuje. Starší syn Mintála Jakub totiž nastupuje do školy. „Ponuka Hansy bola najkonkrétnejšia a zavážil aj rozhovor hráča s trénerom,“ dodal.

Klub založili v roku 1965 a patril medzi bašty bývalej NDR. Po zjednotení Nemecka odohrala Hansa v prvej bundeslige s menšími prestávkami dvanásť sezón. Najlepšie sa umiestnila v sezóne 2003/2004 (deviate miesto). Vlani sa prvý raz zošmykla až do tretej ligy, po roku je však späť v nemeckej futbalovej súťaži číslo dva.

S číslom jedenásť

Mintál má na druhú bundesligu veľmi dobré spomienky. V sezónach 2003/2004 a 2008/2009 bol najlepším strelcom tejto súťaže. V nej má doposiaľ na konte 34 gólov, ktoré stihol nastrieľať v 59 zápasoch.

Bývalého slovenského reprezentanta klub v utorok popoludní prezentoval na tlačovke po tom, ako úspešne prešiel zdravotnými testami. „Teším sa na skvelé zázemie v Rostocku a chcem pomôcť mužstvu, aby čo najskôr splnilo ciele v novej sezóne,“ vyjadril sa Mintál po svojom príchode. Včera už stihol zapózovať s dresom číslo jedenásť.

Do Rostocku nasleduje slovenského futbalistu, pochopiteľne, aj rodina: manželka Katarína a synovia Jakub a Sebastian.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Mintál sa na dva roky stal hráčom Hansy Rostock