Mintál o zostupe Norimbergu: "Taký je život"

SITA|19. máj 2008 o 15:27

BIELEFELD 19. mája (SITA - Od vyslaného redaktora Miroslava Antola) - Napriek tomu, čo počas uplynulého víkendu prežila dvojica slovenských futbalových reprezentantov v drese nemeckého klubu 1. FC Norimberg ...

BIELEFELD 19. mája (SITA - Od vyslaného redaktora Miroslava Antola) - Napriek tomu, čo počas uplynulého víkendu prežila dvojica slovenských futbalových reprezentantov v drese nemeckého klubu 1. FC Norimberg Marek Mintál a Róbert Vittek, počas pondelňajšieho presunu A-tímu SR do Nemecka na prípravný zápas s Tureckom nepôsobili smutným či nevrlým dojmom. Obaja toho už vo futbale i v živote preskákali naozaj dosť, a tak vedia, že zostup bavorského mužstva do druhej najvyššej súťaže neznamená koniec sveta. Dokonale to v rozhovore pre agentúru SITA vystihol 30-ročný rodák z Bytčice Mintál, ktorý oblieka dres Norimbergu už od roku 2003: "Nie je to nič príjemné, keď po minulom úspešnom roku v tom nasledujúcom vypadnete z najvyššej súťaže. Taký je však život, aj ten futbalový. Trochu to človeka hnevá, ale život ide ďalej, musíme sa pozerať dopredu."

Zverencov trénera Thomasa von Heesena nadobro poslala do II. bundesligy sobotňajšia domáca prehra 0:2 so Schalke 04 Gelsenkirchen. "Na ihrisku to už s blížiacim sa záverom zápasu nebolo nič príjemné, diváci na nás vykrikovali a skandovali. Po stretnutí bolo v kabíne ticho, smútok, pretože každého z nás to hnevalo a mrzelo. Ešte raz však opakujem, život ide ďalej," povedal dvojnásobný Najlepší futbalista Slovenska (2004 a 2005).

Obe opory národného tímu Mintál aj Vittek teraz môžu tým najlepším spôsobom zaceliť svoje rany na futbalovej duši - kvalitným výkonom, no najmä dobrým výsledkom proti dvom účastníkom záverečného turnaja majstrovstiev Európy 2008 Turecku (hrá sa v utorok 20. mája o 20.30 h v Bielefelde) a Švajčiarsku (v sobotu 24. mája o 18.00 h v Lugane). "Máme dvoch kvalitných súperov. Nemáme čo stratiť, oni idú na Európu, budú sa biť o miesta v zostave. My si môžeme s nimi len zahrať dobrý futbal a snažiť sa byť im vyrovnaným partnerom a súperom. Pokúsime sa v oboch týchto dueloch podať dobrý výkon," uviedol bývalý kanonier MŠK Žilina, ktorý zatiaľ nemá jasno v otázke svojej budúcnosti: "Ťažko povedať. Zmluvu mám platnú ešte dva roky, až do roku 2010. Viem, že niektorí hráči pôjdu z Norimbergu preč, iní majú v zmluvách klauzuly, že môžu odísť len za určitú sumu. Múdrejší ohľadom svojej budúcnosti budem v najbližších dňoch."



aa;kj;ru

Nachádzate sa tu:
Domov