Zažili niečo nezvyčajné. Slováci komicky cestovali na tréning

Slovenskí hokejisti na tréningu pred MS v Rige.
Slovenskí hokejisti na tréningu pred MS v Rige. (Autor: Hockey Slovakia/ instagram)
TASR|19. máj 2021 o 19:50

Cesta trvala približne 10 minút.

RIGA. Slovenskí hokejisti v stredu po prvý raz trénovali v hale Daugava.

Výstavba tejto arény mala byť hotová už v marci, ale do prevádzky ju uviedli iba túto sobotu. Napriek tomu je v nej výborný ľad a Slovákom sa pozdávala.

Tréningová hala je od Olympijského športového centra, kde majú Slováci šatňu a kde budú hrať zápasy v A-skupine, vzdialená asi 10 minút autobusom.

"Bolo zaujímavé ísť vo výstroji v autobuse. Ľad bol super, na to, že to dokončili na poslednú chvíľu. Je tu pekné tréningové zázemie," uviedol útočník Miloš Roman.

Atmosféru MS si užíva 

Dvadsaťjedenročný center si tréning užíval, ale to, či nastúpi v piatok v prvom zápase proti Bielorusku, nechcel prezradiť.

"Ja si veľmi užívam účasť na MS, som rád za túto príležitosť. Či budem hrať je otázka na trénerov, neviem, či už chcú prezradiť zostavu," povedal. 

Šancu na svoju premiéru v drese Slovenska na MS však Roman cíti: "Odohral som dobré zápasy v príprave, aj som sa dobre cítil."

Na svojho prvého súpera na šampionáte sa Slováci ešte nechystajú, podrobne si ho zmapujú až vo štvrtok.

"Žiadne video sme ešte nemali, lebo sme boli v izolácii, to príde až zajtra alebo v deň zápasu. Mítingy sme mali online. Máme obmedzené možnosti, kde sa môžeme pohybovať," vysvetlil Roman.

Čas v karanténe trávili hráči rôznym spôsobom, Roman si doprial hru.

"Hráme ju s kamošmi cez tablet. Prvé dva dni boli najhoršie. Dnes sme mohli ísť na tréning. Ubehlo to rýchlejšie a je to omnoho lepšie, ako byť zavretý na izbe."

Ďaloga: Chceme hrať náš hokej 

Tréning v hale Daugava si pochvaľoval aj obranca Marek Ďaloga.

"Už máme lepší pocit ako prvý deň, skúsili sme si už ľad. Venujeme sa trénovaniu toho, čo aj v príprave. To znamená, že budeme hrať to svoje, chceme hrať náš hokej," uviedol hráč, ktorý nedávno odohral 100. zápas v reprezentácii. 

Skúsený 32-ročný obranca, ktorý je jeden z kandidátov na post kapitána tímu na majstrovstvách sveta, Rigu dobre pozná. V sezóne 2019/2020 odohral v miestnom Diname 21 zápasov v KHL.

Nie je však isté, či bude mať možnosť ukázať spoluhráčom krásy mesta.

"Rozprával som sa chalanmi z Dinama, ktorí tu robia Lotyšom kustódov a hovorili, že je všetko zavreté. Takže sme sa tým nezaoberali. Ale ak by bola možnosť, pôjdeme sa pozrieť. Budeme čakať, či sa bude dať," dodal Ďaloga. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Zažili niečo nezvyčajné. Slováci komicky cestovali na tréning