Jágr čelí kritike Kladňana: Čo si tu dovolí, by mu nikde neprešlo

Jaromír Jágr.
Jaromír Jágr. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|6. nov 2021 o 15:55

Výhru Třinca nad Kladnom spečatil Slovák.

TŘINEC. Prítomnosť hrajúcej legendy Jaromíra Jágra nie je v Česku každému po chuti. Čoskoro už 50-ročný hokejista si doma v Kladne užíva hokej, no naposledy sa nevyhol kritike.

Obranca Třinca Milan Doudera, rodák z Kladna, bol po vzájomnom zápase z extraligovej hviezdy rozčarovaný. Aj napriek tomu, že Oceláři zdolali zachraňujúceho sa súpera 2:0.

„Má svoju kvalitu. Na druhej strane, so všetkým rešpektom, čo si on v tejto lige dovolí a čo mu prechádza, by mu v žiadnej inej lige neprešlo. Aj dnes, čo sa zase dialo. To je až úsmevné,“ cituje Douderu portál iDnes.cz.

Dvadsaťosemročný bek v extralige začínal v drese Kladna práve po boku Jágra či Tomáša Plekanca. Obaja hrali v Česku v sezóne 2012/13 počas výluky NHL.

VIDEO: Moment zo zápasu Třinca a Kladna

Český portál pripomenul, že Jágr viackrát v zápase fauloval či hákoval bez trestu. Zároveň sa často púšťal do debát s arbitrami.

Doudera však kritiku nechcel viac rozvádzať.

„Nebudem to viac komentovať, nechcem dostať pokutu. Ale videli ste, ako sa zápas vyvíjal, čo tam bolo za sporné situácie. My sme sa tomu museli až smiať, to bolo až trápne,“ skonštatoval.

Dodal však, že jeho kritika nemieri len priamo na Jágra:

„Ja nevravím, že to je jeho chyba. On robí to najlepšie pre Kladno, čo môže. Nedivím sa mu. Chyba je niekde inde, ale nechcem to tu rozoberať a zachádzať do podrobností, aby z toho neboli nejaké problémy.

VIDEO: Zostrih zápasu Třinec - Kladno

Třinec bol ako líder tabuľky proti predposlednému Kladnu favoritom. Dlho sa však trápil, aj pre skvelú hru skúsených hráčov hostí. Jágra aj Plekanca.

„Tak, má (Jágr) cez sto kíl, dokáže si pomôcť zadkom, má dlhú hokejku, ťažko sa cez neho dostáva k puku. Obaja ukázali kvalitu. Ukázali, prečo boli tam, kde boli. Hrali dobre, mali sme to proti nim ťažké,“ uznal Doudera.

Do vedenia sa jeho Třinec dostal až po viac ako polhodine hry. „Kladno malo výborný nástup, zo začiatku nás točilo. Potom sme sa rozkukali. Dlho sa nám nedarilo dať gól, pomohli sme si v presilovke,“ hodnotil zápas.

O konečnom výsledku rozhodol v 53. minúte rodák z Popradu Patrik Hrehorčák. „Neodskočili sme, bolo to nervóznejšie, ale keď sme ušli aj v oslabení, tak bolo hotovo,“ zakončil hodnotenie Doudera.

Třinec má po 21 zápasoch na konte 49 bodov, druhé Karlove Vary majú o štyri body a zápas menej. Nováčik z Kladna je predposledný s 15 bodmi, náskok pred posledným Zlínom má sedem bodov, na trináste Vítkovice ich stráca desať.

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Jágr čelí kritike Kladňana: Čo si tu dovolí, by mu nikde neprešlo