Ako kapitán vyhral poľský Superpohár. Dimun prichádza do Dunajskej Stredy

Milan Dimun v reprezentačnom drese SR U21.
Milan Dimun v reprezentačnom drese SR U21. (Autor: TASR)
TASR|4. aug 2021 o 19:58

Je odchovancom MFK Košice.

DUNAJSKÁ STREDA. Slovenský futbalový stredopoliar Milan Dimun prestúpil z poľskej Cracovie Krakov do DAC Dunajská Streda.

Dvadsaťštyriročný defenzívny stredopoliar podpísal s DAC dvojročnú zmluvu.

O príchode bývalého mládežníckeho reprezentanta Slovenska a odchovanca košického MFK informoval DAC na oficiálnom webe. Za MFK odohral Dimun v sezóne 2014/2015 15 duelov v slovenskej najvyššej súťaži, strelil 1 gól.

Po administratívnom preradení mužstva do 2. ligy prispel na jeseň 2015 k postu lídra 5 gólmi v 17 zápasoch. Jar 2016 vynechal pre zranenie a v lete toho roka sa stal hráčom Cracovie Krakov. Za klub nastúpil v 106 stretnutiach poľskej Ekstraklasy, strelil 4 góly.

Pridal aj 13 duelov v Poľskom pohári, 3 v Európskej lige a jeden v Superpohári. Vlani vyhral Poľský pohár, v tomto roku poľský Superpohár, v druhom prípade ako kapitán mužstva.

"Som veľmi šťastný, pretože prichádzam do jedného z najlepších klubov na Slovensku. DAC je organizačne na vysokej úrovni, čo platí aj o akadémii a štadióne. Prvé pocity sú super, veľmi sa teším na nové prostredie.

Mojim cieľom je pomôcť Dunajskej Strede v boji o najvyššie priečky. Budem sa snažiť čo najskôr aklimatizovať a urobím všetko pre to aby sme boli úspešní," povedal Dimun, ktorý bude v Dunajskej Strede nosiť dres s číslom 8.

"Milan je komplexný stredopoliar, jeho profil presne spĺňa naše predstavy. Vyznačuje sa výborným a intenzívnym pohybom v strede poľa, zároveň je aj dostatočne agresívny v súbojoch.

Popritom je dostatočne vysoký, takže typológiou zapadá do fyzicky náročnej Fortuna ligy. Veríme, že nás spoločne čakajú úspešné roky," povedal športový riaditeľ DAC Jan Van Daele.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Ako kapitán vyhral poľský Superpohár. Dimun prichádza do Dunajskej Stredy