Mikuš za Trenčín v nedeľu, Ronald Petrovický už v piatok

SITA|17. okt 2007 o 13:00

ŽILINA 17. októbra (SITA) - Slovenský hokejový obranca Peter Mikuš sa po hosťovaní v Žiline vracia do tímu trenčianskej Dukly. S tou absolvoval letnú prípravu a pod Dubeň odišiel s podmienkou, že do Trenčína ...

ŽILINA 17. októbra (SITA) - Slovenský hokejový obranca Peter Mikuš sa po hosťovaní v Žiline vracia do tímu trenčianskej Dukly. S tou absolvoval letnú prípravu a pod Dubeň odišiel s podmienkou, že do Trenčína sa vráti po odchode Richarda Lintnera. Ten čas práve nadišiel a bývalý slovenský reprezentant odchádza do švédskeho Färjestadu, s ktorým ešte v lete podpísal kontrakt do konca sezóny. Mikuš si na svoje konto počas pôsobenia v Žiline pripísal 5 kanadských bodov za jeden gól a štyri asistencie, v trenčianskom drese sa predstaví už v nedeľu doma proti Popradu. "Po odchode Lintnera sa k nám zo Žiliny vracia Peter Mikuš, výber jeho obrannej dvojičky však majú plne v kompetencii tréneri. Múdrejší budeme po jeho príchode zo Žiliny," prezradil pre agentúru SITA generálny manažér Dukly Eduard Hartmann.

Okrem 22-ročného beka sa predstaví v tíme trénera Antonína Stavjaňu aj mladší z bratov Petrovických - Ronald, avšak len v piatkovom meraní síl na ľade Liptovského Mikuláša a v nedeľu doma proti Popradu. "Predbežne sme sa dohodli na zápas v Mikuláši, nedeľňajší domáci duel proti Popradu vyriešime neskôr. Ronald však po víkende s určitosťou odchádza do Švédska," dodal niekdajší slovenský reprezentant v štruktúrach Dukly E. Hartmann. Tridsaťročný skúsený krídelník putuje rovnakým smerom ako Lintner, v Škandinávii však bude v kariére pokračovať v majstrovskom tíme švédskej elitserien z minulej sezóny MoDo Örnsköldsvik, ktorého farby háji aj slovenský gólman Karol Križan. Ronald Petrovický si dres Dukly Trenčín oblečie po trinástich rokoch, keď v meste po hradom Matúša Čáka odohral v kariére jediný extraligový zápas v sezóne 1993/94, potom odišiel do zámoria. V NHL obliekal dresy Calgary, New York Rangers, Atlanty a naposledy Pittsburghu a celkovo odohral 342 duelov s bilanciou 41 gólov, 51 asistencií a 429 trestných minút.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Mikuš za Trenčín v nedeľu, Ronald Petrovický už v piatok