Middlesbrough je sklamané z rozsudku za urážky Mida

SITA|10. dec 2008 o 23:17

Vedenie anglického prvoligového futbalového klubu FC Middlsebrough v stredu vyhlásilo, že je sklamané z výšky trestu pre fanúšika, ktorý urážal ich hráča.

MIDDLESBROUGH. Vedenie anglického prvoligového futbalového klubu FC Middlsebrough v stredu vyhlásilo, že je sklamané z výšky trestu pre fanúšika konkurenčného Newcastlu United, ktorý počas vzájomného zápasu adresoval egyptskému útočníkovi Midovi hanlivé výroky v súvislosti s jeho islamskou vierou.

Štyridsaťdeväťročný Barry Hutchinson, ktorý sa k skutku priznal, napokon vyviazol z pokutou 315 libier, nedostal však zákaz v budúcnosti sa zúčastniť na futbalovom zápase v Anglicku.

"Sme sklamaný, že vinník môže i naďalej navštevovať futbalové štadióny. Pre kluby je komplikované pridržiavať sa razantnej antirasistickej politiky bez podpory súdov. Napriek verdiktu budeme i naďalej dôsledne bojovať proti urážkam futbalistov a úzko spolupracovať s políciou," konštatuje sa v oficiálnom stanovisku klubu s dovetkom: "Tento konkrétny vinník nie je na Riverside Stadium vítaný." Sklamanie vyjadrila i Anglická futbalová asociácia, ktorú pred časom egyptský útočník obvinil z nečinnosti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Middlesbrough je sklamané z rozsudku za urážky Mida