Micheľ si myslí, že Eriksson mohol nariadiť dva pokutové kopy

SITA|15. okt 2009 o 15:07

V kľúčovom kvalifikačnom zápase slovenskej futbalovej reprezentácie o postup na MS 2010 v poľskom Chorzówe sa v druhom polčase vyskytli dva závažné momenty zaváňajúce penaltou.

BRATISLAVA.

V oboch prípadoch však ostala píšťalka hlavného rozhodcu Erikssona zo Švédska nemá. Médiá následne obe situácie rozoberali zo všetkých možných strán a diskutovalo sa o tom, či postupoval arbiter správne.

Jeden z najlepších svetových rozhodcov nedávnej minulosti Ľuboš Micheľ, ktorý momentálne pracuje v štruktúrach ukrajinského klubu Šachťor Doneck, však pre internetovú stránku futbalportal.sk zdôraznil, že aj prípadné sporné rozhodnutia mužov v čiernom patria k futbalu.

"Sporné momenty boli na jednej i druhej strane, preto treba byť korektný. Jedenástku mohli kopať aj Poliaci, keď ich hráč spadol s prispením slovenského v pokutovom území, ale rozhodca Eriksson neukázal na biely bod," uviedol Micheľ.

"Krivdu môžu cítiť taktiež Slováci, keď Ján Kozák šprintoval do pokutového územia, kde spadol po kontakte s poľským futbalistom a nič sa neudialo. Ak by rozhodca odpískal dva pokutové kopy, tak by sa zápas mohol skončiť 2:1 pre nás. Môžeme tiež plakať nad tým, že sme pred stretnutím v Poľsku mali veľa hráčov vykartičkovaných. Ale je to zbytočné. Počíta sa len to, čo sa udeje na hracej ploche za 90 minút. Ďalšie špekulácie sú už iba virtuálne veci, ktorými niekto rád múti vodu. Súčasťou futbalu sú aj chyby - či už hráčov alebo rozhodcov. Jednoducho patria tiež k nemu."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Micheľ si myslí, že Eriksson mohol nariadiť dva pokutové kopy