Michalovce - Šaľa 34:14 vo 4. semifinále, vo finále ŠKP a Iuventa

Sportnet|18. apr 2010 o 12:36

Hádzanárky Iuventy Michalovce vo štvrtom semifinálovom stretnutí rozdrvili Slovan Duslo Šaľa 34:14, celú sériu vyhrali 3:1 na zápasy a postúpili do finále.

Michalovce. O slovenský majstrovský titul sa po roku znova pobijú obhajkyne trofeje hádzanárky ŠKP Bratislava s Iuventou Michalovce.

Obaja finalisti cez víkend spečatili postup zo semifinále - Bratislavčanky to v sérii s Trenčínom stihli ešte v sobotu a na zápasy vyhrali 3:0.

Michalovčanky na postup cez Šaľu potrebovali o súboj viac, no nakoniec triumfovali 3:1 na stretnutia. Posledný víkendový duel zatienilo vážne zranenie šalianskej spojky Petry Popluhárovej, ktorú s podozrením na poranenie krčnej chrbtice previezli do nemocnice.

Prvý finálový zápas je na programe v sobotu 1. mája v Bratislave, pre neúspešných semifinalistov sa sezóna skončila - Šaľa na základe umiestenia v základnej časti získala bronz, Trenčín obsadil 4. priečku.

Výsledkový súhrn:

SOBOTA - 3. zápasy:

TJ Štart Trenčín - ŠKP Bratislava 27:31 (10:13)

Zostavy a góly:

Trenčín: Hazuchová, Zemanovičová - Birkušová 4/3, Rajnohová, Drotárová 3, Pojezdálová 1, Ďuržová, Žideková 5, Šáteková 1, Rechtorisová 2/1, Neštická 5, Gašparovičová 2/1, Kovaličková 4

ŠKP: Školková, Múdra - Martanovičová 4, Cicmanová, Kochanová 9, Kertészová, Hodošková 1, Beňušková 9/3, Porubská 1, Globanová, Šimáková 3/1, Štetáková 3, H. Janšáková, Z. Janšáková 1

Rozhodovali: Kohout a Novák (ČR), vylúčené 5:4, 7 m hody: 10/5 -5/4, 400 divákov.

Konečný stav série: 0:3, do finále postúpil ŠKP.

Bolo to obojstranne vynikajúce stretnutie, v ktorom diváci videli rýchlu, modernú a patrične tvrdú hru. Úvod vyšiel lepšie domácim, hosťujúce hráčky však postupne prevzali iniciatívu a v závere 1. polčasu si vytvorili trojgólové vedenie, ktoré si udržali až do jeho konca. V 2. polčase domáce hráčky opäť nezachytili nástup hostí, ktorí si vytvorili až 6-gólový náskok.

V prostrednej časti ho síce domáce znížili na 2 góly (23:25), ale opäť umná hra hostí a zahodené sedmičky domácich umožnili Bratislavčankám odskočiť a Trenčanky už nenašli dosť síl na zvrátenie výsledku. Do finále tak postupuje ŠKP.

Iuventa Michalovce - Slovan Duslo Šaľa 30:22 (16:11)

Zostavy a góly:

Michalovce: Kudročová, Gubíková - Bachirevová 8/3, Zemáneková, Bačíková, Szöllösiová 5, Polláková 2, Škľaruková 2, Obšatníková 5/4, Hollá, Horňáková, Tobiášová 4, Rebičová 1, Trehubovová 3

Šaľa: Grandtnerová, Némethová, Turóciová - Trochtová 1, Braunová 3, Bérešová, Kováčová, Czániková 3/1, Pileková 3, Popluhárová 3, Szarková, Veselková 2, Tóthová 7/2

Rozhodcovia: Bečička a Horák (ČR), vylúčené 3:8, ČK 46. Popluhárová (Šaľa) za 3 vylúčenia, 7m hody: 10/7 - 7/3, 1400 divákov.

stav série: 2:1

Iuvente vyšiel úvod stretnutia ako z partesu, po 10 minútach viedla rozdielom 6 gólov (8:2). Duslo sa postupne pozviechalo a v 27. minúte znížilo na 14:10. Šaľankám vyšiel aj vstup do 2. polčasu a v 36. minúte po góle Tóthovej znížili na 17:15.

Iuventa však od 40. minúty šnúrou 4 gólov ušla na 24:17 a keď kanonierka Šale Popluhárová dostala červenú kartu po treťom vylúčení, o víťazstve domácich bolo prakticky rozhodnuté.

NEDEĽA - 4. zápas:

Iuventa Michalovce - Slovan Duslo Šaľa 34:14 (18:8)

Zostavy a góly:

Michalovce: Gubíková, Kudročová - Bachirevová 4, Piskayová, Bačíková, Szöllösiová 2, Polláková 1, Škľaruková 6, Obšatniková 11/7, Hollá 1, Horňáková, Tobiášová 4, Rebičová 1, Trehubovová 4

Šaľa: Grandtnerová, Némethová, Turóciová - Trochtová, Braunová 1, Bérešová 4, Kováčová, Czániková 3/1, Pileková 1, Popluhárová 5/1, Szarková, Veselková, A. Tóthová

Rozhodcovia: Opava, Válek (ČR), vylúčené: 5:3, 7m hody: 8/7 - 5/2, 1250 divákov

Konečný stav série: 3:1, do finále postúpila Iuventa.

Iuventa išla jasne za víťazstvom a jej prevaha nad okyptenou Šaľou bola obrovská. V 15. min už viedli domáce 11:4, dominovali v obrane a Kudročová v domácej bránke výborne chytala. Prakticky už do prestávky bolo rozhodnuté o postupujúcom a po obrátke už na palubovke zostalo len jedno družstvo.

Hosťujúci tím sa v druhom polčase presadil strelecky len šesťkrát, z toho len štyrikrát z hry. Už rozhodnutý duel v 43. min zatienilo zranenie slovenskej reprezentantky Popluhárovej, ktorú s podozrením na zranenie krčnej chrbtice sanitka odviezla do nemocnice.

Tréner Iuventy Dušan Daniš: "Vyšlo nám to, čo sme chceli, Vedeli sme, že ak zvládneme sobotu, v nedeľu Šalu prevalcujeme. Všetci jej želáme skoré uzdravenie."

Trénerka Šale Darina Braunová: "Rozhodla domáca prehra v druhom zápase, v sobotu to bolo omnoho vyrovnanejšie. Dnes nás domáce prevalcovali a zaslúžene postúpili."

Finále slovenského play off WHIL:

ŠKP Bratislava (1) - Iuventa Michalovce (3)

Termíny: 1., 2. mája - 8., prípadne 9. - 12. mája

V Michalovciach skonal usporiadateľ

Radosť hádzanárok Iuventy Michalovce skalila správa o úmrtí jedného z dlhoročných usporiadateľov domáceho klubu. Podľa informácie na oficiálnej internetovej stránke Slovenského hádzanárskeho zväzu (SZH) bezprostredne po zápase stratil Michal Čisár vedomie.

Masér Iuventy Marek Jenčík mu okamžite poskytol umelé dýchanie, vzápätí sa mu snažili priamo v hale pomôcť pracovníci rýchlej záchrannej služby, neskôr ho previezli do nemocnice, kde sa však Čisára už nepodarilo oživiť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Michalovce - Šaľa 34:14 vo 4. semifinále, vo finále ŠKP a Iuventa