Michalovce sa nevzdávajú

Sportnet|21. okt 2006 o 00:00

MICHALOVCE – S dvojgólovým mankom, ale plné odhodlania, odcestovali hádzanárky Iuventy Michalovce na odvetu druhého predkola Ligy majstrov s ruským Volgogradom. Na vyše 2-tisíc km dlhú cestu sa vydali hneď po stredajšej predohrávke WHIL s Pískom (40:30)¶.

MICHALOVCE – S dvojgólovým mankom, ale plné odhodlania, odcestovali hádzanárky Iuventy Michalovce na odvetu druhého predkola Ligy majstrov s ruským Volgogradom. Na vyše 2-tisíc km dlhú cestu sa vydali hneď po stredajšej predohrávke WHIL s Pískom (40:30). Autobusom do Budapešti, odtiaľ letecky do Moskvy a po presune na vnútroštátne letisko Šeremetevo do Volgo­gradu.

Favoritom je Dinamo, ktoré prvý zápas vyhralo 33:31, ale východniarky sa nevzdávajú. „Budeme bojovať o šancu do poslednej sekundy. Máme dosť skúseností na to, aby sme tlaku obecenstva, ktoré v malej hale Dinama môže byť značnou výhodou, nepodľahli,“ tvrdí kouč Michalovčaniek Dušan Daniš.

Mužský šampión MŠK Považská Bystrica odohrá dnes pred televíznymi kamerami jubilejné 10. vystúpenie v Lige majstrov. Zatiaľ je bez bodu a historicky prvý sa nedá čakať ani proti maďarskému veľkoklubu MKB Veszprém. Najmä, keď vlaňajší semifinalista Ligy majstrov v prvom vzájomnom zápase prichystal Považanom najvyššiu pohárovú prehru histórie, keď doma vyhral 46:26.

„Dúfam, že nebudeme hrať tak slabo ako minulý víkend v Pamplone, kde sme proti Portlandu San Antonio preukázali až priveľa trémy a rešpektu namiesto bojovnosti," vyhlásil tréner Považanov Martin Lipták.

Je pripravený čeliť ďalšej prehre, ale nie odovzdanému výkonu hráčov. „Spokojný budem iba vtedy, ak budeme hrať po celý zápas tak, ako sme sa prezentovali práve pred dvoma týž­dňami vo Veszpréme v prvých štyridsiatich minútach," dodal.

Pohárový program

Ženy - Liga majstrov - odveta 2. predkola - dnes o 14.00 h: Dinamo Volgograd - Iuventa Michalovce - prvý zápas 33:31.

Muži - Liga majstrov - A-skupina - dnes o 17.30 h: Považská Bystrica - MKB Veszprém, zajtra o 18.00 h: Portland San Antonio - Bosna Sarajevo.


1. San Antonio 3 3 0 0 108:74 6
2. Veszprém 3 2 0 1 104:85 4
3. Sarajevo 3 1 0 2 78:92 2
4. Pov. Bystrica 3 0 0 3 80:119 0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Michalovce sa nevzdávajú