Do Slavie Praha mieri ďalší slovenský futbalista. Avšak len na pár minút

Michal Tomič.
Michal Tomič. (Autor: TASR)
Michal Šášky|3. feb 2023 o 10:10

Michal Tomič mení klub.

PRAHA. Po Milanovi Škriniarovi či Jakubovi Kiwiorovi sa na pohľad veľký prestup črtá aj obrancovi, respektíve krídelníkovi Michalovi Tomičovi.

Dvadsaťtriročný hráč Slovácka by sa mal v piatok stať novou posilou Slavie Praha. Informoval o tom český portál iSport.cz.

„Rozhodnutie je vo finálnej fáze, z našej strany je už definitívne,“ vyjadril sa Vítězslav Skopal, spolumajiteľ klubu z Uherského Hradišťa.

Tomič by mal cestovať do Prahy a v piatok prejsť zdravotnou prehliadkou u lídra ligovej tabuľky. Na jar však dres zošívaných obliekať nebude.

V klube sa zdrží iba chvíľu a odíde na hosťovanie do Mladej Boleslavi. Siedme Slovácko tak na jar vymení za ôsmy tím českej súťaže.

Pre Tomiča je však transfer vykúpením, pretože sa mu v Slovácku v lete končí zmluva. Ak by nezmenil pôsobisko, v jarnej časti by si zrejme nezahral. Slavia i Slovácko totiž majú na jeho pozíciu dostatok alternatív.

Tomič odohral v tejto sezóne za Slovácko 22 zápasov a strelil tri góly. Trikrát hral v základe aj v skupine Európskej konferenčnej ligy, kde dal gól pri víťazstve nad OGC Nice (2:1) a asistoval pri remíze s Partizanom Belehrad (1:1).

V lige si pripísal gól a asistenciu pri 12 štartoch, skóroval aj v MOL Cupe.

Rodák z Myjavy vyrastal v akadémii FK Senica, má skusy aj z talianskej Sampdorie, odkiaľ prišiel do Žiliny. Pod Dubňom strávil dve sezóny. V lete 2020 odišiel do Slovácka.

Portál Transfermarkt odhaduje jeho cenu na pol milióna eur. Podľa serveru infotbal však za talentovaného futbalistu s končiacim kontraktom zaplatila Slavia päť miliónov českých korún, čo je približne 200-tisíc eur.

V prvom tíme Slavie momentálne pôsobia aj stredopoliar Jakub Hromada a útočník Ivan Schranz.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Do Slavie Praha mieri ďalší slovenský futbalista. Avšak len na pár minút