Metalist Charkov predbehol Dynamo Kyjev. Ide do Ligy majstrov

Hráč Metalistu Willian Gomes.
Hráč Metalistu Willian Gomes. (Autor: baomoi.com)
SITA|21. máj 2013 o 15:04

Futbalisti ukrajinského klubu Metalist Charkov si v domácej najvyššej súťaži po prvýkrát v histórii vybojovali účasť v Lige majstrov.

CHARKOV.

Zverenci trénera Myrona Markevyča figurujú kolo pred koncom Premier League na druhom mieste s 11-bodovým mankom na šampióna Šachtar Doneck, čo je však podstatnejšie, šesť bodov za nimi zaostáva slávne kyjevské Dynamo.

Metalist spečatil svoje najlepšie umiestnenie v histórii domácej ligy v nedeľňajšom víťaznom stretnutí 29. kola proti Dnipru Dnepropetrovsk (2:1).

"Mužstvo dlhodobo produkuje dobrý futbal. Neustále hráčom prízvukujem, že majú šancu prepísať históriu svojho klubu a že na ich mená sa bude ešte dlho spomínať. Liga majstrov je pre nás nový level, musíme sa na ňu dobre pripraviť," vyhlásil po zápase s Dniprom 62-ročný Markevyč.

Hráči Charkova zaznamenali v ligovej sezóne len štyri prehry, za zmienku stojí skutočnosť, že vyhrali obe merania síl s najväčším rivalom o striebornú priečku Dynamom Kyjev 3:1 a 2:0. Pre Dynamo ide o najhoršie umiestnenie v ére samostatnej Ukrajiny.

Mužstvo okolo argentínskeho kapitána Josého Ernesta Sosu, ktorý okrem iného tri roky pôsobil aj v Bayerne Mníchov, sa tak môže tešiť na duely predkola Ligy majstrov.

Už teraz je jasné, že v nemajstrovskej vetve kvalifikácie európskeho pohára číslo jeden budú vedno s Charkovčanmi o postup do skupinovej fázy bojovať veľkokluby AC Miláno, Arsenal Londýn, Schalke 04 Gelsenkirchen či Zenit Petrohrad.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Metalist Charkov predbehol Dynamo Kyjev. Ide do Ligy majstrov