Meszároša nevyradil z hry ani zásah pukom do krku

SITA|11. apr 2010 o 10:19

Slovenský hokejový obranca Andrej Meszároš je skutočný príklad bojovníka.

TAMPA. Tak to tvrdia jeho spoluhráči a tréneri po tohtotýždňovej skúsenosti s 24-ročným bekom.

Meszároša totiž vo štvrtkovom zápase proti Ottawe nepríjemne zasiahla strela do oblasti krku, no ani problémy z toho plynúce mu nezabránili po krátkom pobudnutí v šatni a ošetrení vrátiť sa na ľad a pomôcť svojmu tímu ubrániť víťazstvo. Noc po spomínanom incidente nemohol slovenský obranca spať ani jesť, dýchanie mu spôsobovalo bolesť.

"Cítim, akoby sa mi niečo v krku zaseklo. Je to veľmi nepríjemné, nedokážem cez krk nič dostať," uviedol pre St. Petersburg Times Meszároš. Už v sobotu však opäť vykorčuľoval na ľad v súťažnom zápase a pri ďalšej výhre "bleskov" si pripísal jednu asistenciu.

"Je to veľký bojovník," poznamenal na adresu Meszároša jeho spoluhráč Zenon Konopka. Slovami obdivu nešetril ani tréner Rich Tocchet: "Dostať tvrdú ranu do krku a vrátiť sa na ľad? To hovorí za všetko." Meszároš podobnú situáciu zažil aj v predchádzajúcej sezóne, keď po delovke Antona Babčuka do tváre, ktorú mu potom "zdobilo" 64 stehov, nastúpil o deň neskôr na ľad, akoby sa nič nedialo.

"Chcem hrať vždy, keď dostanem dôveru. Na ľade nechcem nikdy chýbať. Taký som. Modriny či menšie odreniny mi v tom nemôžu zabrániť. Cez to sa dá bez problémov preniesť. Chcem byť súčasťou tímu a pomôcť mu v maximálnej možnej miere," poznamenal Meszároš a na margo štvrtkového zásahu pukom dodal:

"Cítil som, akoby mi niekto zvieral rukou krk. Akoby som strácal hlas. Bolesť hlavy už pominula a dýcha sa mi už lepšie. Nie je to síce stopercentné, ale už čoskoro to dúfam bude v poriadku."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Meszároša nevyradil z hry ani zásah pukom do krku