Meszároš chce oprášiť spoluprácu s Chárom, Gáborík spomína na Rusov

Andrej Meszároš.
Andrej Meszároš. (Autor: ARCHÍV SITA)
TASR|12. feb 2010 o 14:31

Olympijský hokejový turnaj vo Vancouveri bude okrem iného príležitosťou, aby si po rokoch opäť spolu v obrane zahrali bývalí spoluhráči z Ottawy Zdeno Chára a Andrej Meszároš.

BOSTON.

I keď kormidelník slovenskej reprezentácie Ján Filc ešte nerozhodol o konkrétnej skladbe defenzívnych párov, Meszároš by spojenie so súčasnou oporou Bostonu Bruins určite privítal.

Práve Chára bol pred štyrmi rokmi Meszárošovým tútorom pri jeho raketovom vstupe na profigilovú scénu v drese "senátorov".

"Tým, že som mal vedľa seba krajana, mi veľmi uľahčilo situáciu. Zdeno mi pri začiatkoch veľmi pomohol a som mu za to povďačný," zaspomínal si na staré časy Meszároš, ktorý rovnako ako Chára vyrastal v trenčianskej hokejovej škole.

V Ottawe strávil Meszároš tri vydarené sezóny, no v lete 2008 zvolil výhodnejšiu ponuku v Tampe Bay, kde pôsobí dodnes. Chára odišiel z kanadskej metropoly do Bostonu už o rok skôr a v novom tíme si ho okamžite zvolili za kapitána.

Služby úradujúceho držiteľa Norrisovej trofeje si odvtedy nevedia "medvedi" vynachváliť. Rovnako ako Meszároš. "Bolo skvelé hrať so Zdenom, naozaj som si to užil," dodal rodák z Považskej Bystrice pre server boston.com.

Slovenskí reprezentanti odštartujú svoju olympijskú púť vo Vancouveri prestížnym derby zápasom s Českom, ďalej ich čakajú duely s Rusmi a Lotyšmi.

Práve na ruskú zbornú má príjemné spomienky Marián Gáborík, ktorý pred štyrmi rokmi v otváracom súboji v Turíne skolil favorita v závere dvomi parádnymi strelami.

"Bol to jeden z tých zápasov, na ktorý nikdy nezabudnem," vyhlásil kanonier NY Rangers pre ctvolympics.ca. Slováci vyhrali na ZOH 2006 všetkých päť skupinových duelov, skvelý dojem z ich hry pokazila až štvrťfinálová prehra s Českom (1:3).

"Aj teraz by sme mali mať dobrý tím. Hlavne musíme zostať zdraví a každý musí prísť na turnaj v topforme," tvrdí Gáborík. Jeho stehno v súčasnosti "zdobí" rezná rana, no do olympiády by mal byť fit.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Meszároš chce oprášiť spoluprácu s Chárom, Gáborík spomína na Rusov