Messi miluje pekný futbal. V Barcelone ho zrejme neudržia

Lionel Messi.
Lionel Messi. (Autor: SITA/AP)
SITA|20. nov 2020 o 13:44

Guardiola ostane na lavičke City najbližšie tri roky.

BRATISLAVA. Predĺženie zmluvy s Pepom Guardiolom na Etihad Stadium do konca sezóny 2022/2023 opäť vyvolalo špekulácie o možnom prestupe Lionela Messiho do anglického futbalového klubu Manchester City.

Anglický denník Daily Mirror tvrdí, že udržanie Guardiolu na poste trénera počas najbližších troch rokov je jasný signál pre 6-násobného najlepšieho svetového futbalistu, aby opäť obnovil svoj záujem o Citizens.

Messi môže pomôcť City v Lige majstrov

"Manchester City by sa o Messiho mohol usilovať už v januári 2021, ale najviac pravdepodobný je scenár jeho príchodu ako voľného hráča v lete 2021 po skončení jeho kontraktu v FC Barcelona," napísal web mirror.co.uk.

"Stále sa chcem v tomto klubu zlepšovať a zdokonaľovať herný prejav. Predĺženie zmluvy je pre mňa obrovská výzva v najbližších rokoch," vyhlásil Guardiola, ktorý s Messim v FC Barcelona ako jeho tréner získal tri majstrovské tituly.

Argentínsky futbalový klenot chcel opustiť katalánsky veľkoklub už toto leto, ale nakoniec z prestupu zišlo. Situácia s jeho zotrvaním na Camp Nou sa čiastočne upokojila príchodom trénera Ronalda Koemana.

Katalánci však v novej sezóne najmä v La Lige (aktuálne 8. priečka v tabuľke - pozn.) zatiaľ nehrajú podľa predstáv. Messi sa nechal nedávno počuť, že už ho nebaví stále dookola počúvať, že stojí za všetkými klubovými problémami.

"V tíme Manchester City stále veria, že práve Messi môže byť posledný kúsok v skladačke, ktorý ich dovedie k triumfu v Lige majstrov," myslí si anglický zdroj.

Rivaldo: Messi miluje pekný futbal

Prestup Messiho vidí reálne aj niekdajší skvelý brazílsky útočník FC Barcelona Rivaldo. Tvrdí, že v súčasnosti musia v FC Barcelona skôr hľadať cestu na znižovanie platov hráčov a nie zaistiť Messimu ďalší rozprávkový kontrakt.

"Veľmi neverím v jeho ďalšie zotrvanie na Camp Nou. Obávam sa, že toto bude jeho posledná sezóna v Barcelone. Dosiahnuť dohodu o obnovení Messiho zmluvy bude ťažké bez navýšenia jeho platu. Bude mať lepšie ponuky od iných klubov.

Podľa môjho názoru iba víťazstvo v tejto sezóne v Ligy majstrov alebo La Lige môže Messiho presvedčiť, aby prehodnotil svoje možnosti. A to ešte musí hrať Barcelona pod vedením Koemana naozaj pekný futbal, lebo taký Messi miluje,“ uviedol majster sveta z roku 2002 Rivaldo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Messi miluje pekný futbal. V Barcelone ho zrejme neudržia