Messi víta výber Maradonu

SITA|29. okt 2008 o 12:36

Výškou jedna z najmenších, ale výkonmi najväčšia postava súčasnej argentínskej futbalovej reprezentácie Lionel Messi privítal správu o zvolení Maradonu.

MILÁNO. Výškou jedna z najmenších, ale výkonmi najväčšia postava súčasnej argentínskej futbalovej reprezentácie Lionel Messi privítal správu, že novým trénerom dvojnásobných majstrov sveta bude práve strojca druhého z titulov v roku 1986 Diego Maradona. Ofenzívneho stredopoliara FC Barcelona neodrádza od spolupráce s legendou ani nedávny kritický komentár Maradonu na jeho adresu, že sa na ihrisku správa sebecky. "To sú slová, ktoré ste svojho času použili vy. Pokiaľ ja viem, tak Diego si ma váži a nemá voči mne žiadne výhrady. Niet medzi nami problém. Obdivujem ho za to, čo spravil pre argentínsky futbal," reagoval Messi v rozhovore pre taliansky denník Gazzetta dello Sport.

Maradonu by mali oficiálne menovať za nástupcu Alfia Basileho vo štvrtok, keď zároveň oslávi svoje 48. narodeniny. S manažérskou prácou mu bude pomáhať tréner majstrov sveta z Mexika 1986 Carlos Bilardo. "Som optimista. Nastal čas zlatej generácie z olympijských hier. Majstrovstvá sveta sme mohli vyhrať už v roku 2006, keby sme mali viac šťastia v štvrťfinále s Nemeckom. Argentína už čaká na svoj tretí titul príliš dlho," dodal Messi.

Nachádzate sa tu:
Domov