Medzi hviezdami týždňa v NHL je aj spoluhráč Hossu, Pánika a Jurča

Sportnet|27. feb 2017 o 18:56

Najväčšou hviezdou týždňa sa stal Filip Forsberg.

NEW YORK. Vedenie zámorskej NHL ocenilo za výkony v uplynulom týždni troch útočníkov.

Hviezdami sa stali Filip Forsberg z Nashvillu Predators, Jonathan Toews z Chicaga Blackhawks a Johnny Gaudreau z Calgary Flames. Informovala oficiálna stránka ligy.

Forsberg v štyroch zápasoch nazbieral osem gólov a pridal dve asistencie, pričom zaznamenal dva hetriky po sebe proti Calgary a Coloradu.

Dvadsaťdvaročnému krídielníkovi sa to podarilo ako prvému v histórii Nashvillu a prvýkrát v NHL od januára 2010, keď dva trojgólové duely v sérii zaznamenal Alexandre Burrows z Vancouveru.

Forsberg nazbieral v 62 stretnutiach prebiehajúcej sezóny 46 bodov (24+22).

Filipa Forsberga vyhlásili za najväčšiu hviezdu týždňa v NHL.
Filipa Forsberga vyhlásili za najväčšiu hviezdu týždňa v NHL. (Autor: TASR/AP)

Toews nazbieral v troch dueloch štyri góly a päť asistencií a Chicago zaznamenalo tri víťazstvá. Najviac sa mu darilo pri triumfe 5:3 nad Minnesotou Wild, keď strelil hetrik a pridal dve gólové prihrávky.

Dvadsaťosemročný kapitán Chicaga, za ktoré hrá aj slovenské trio Marián Hossa, Richard Pánik a Tomáš Jurčo, momentálne ťahá šesťzápasovú bodovú sériu (5+8).

Deväť bodov

nazbieral v troch zápasoch Jonathan Toews, keď strelil štyri góly a pripísal si aj päť asistencií.

Gaudreau zaznamenal v štyroch dueloch osem bodov (2+6) a Calgary vo všetkých triumfovalo, pričom hralo na klziskách súperov.

Flames sa tak posunuli na siedmu pozíciu Západnej konferencie. Dvadsaťtriročný krídelník nazbieral v 52 dueloch 43 bodov (13+30).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Medzi hviezdami týždňa v NHL je aj spoluhráč Hossu, Pánika a Jurča