Medlovej nádej na Soči v snoubordingu sa rozplynula

Klaudia Medlová z Liptovského Mikuláša.
Klaudia Medlová z Liptovského Mikuláša. (Autor: TASR)
TASR|17. jan 2014 o 17:34

Dvadsaťročná Klaudia Medlová obsadila v 34-člennom štartovom poli 11. miesto, priamo do finále postúpili štyri najlepšie pretekárky.

STONEHAM. Slovensko nebude mať na ZOH v Soči zastúpenie v snoubordingu. Posledným želiezkom v ohni bola Klaudia Medlová.

Potrebovala dosiahnuť mimoriadny úspech na podujatí Svetového pohára v kanadskom Stonehame, no z piatkovej kvalifikácie frestylovej disciplíny slopestyle sa neprebojovala do nedeľňajšieho finále.

Do finále išli priamo len štyri

Dvadsaťročná Slovenka obsadila v 34-člennom štartovom poli 11. miesto so známkou 66,33 bodu, pričom priamo do finále postúpili štyri najlepšie pretekárky.

Ďalších šesť v kvalifikácii na 5.-10. mieste sa do osemčlenného finále pokúsi dostať cez semifinálové jazdy. Podujatie v Stonehame je posledným, na ktorom môžu snoubordisti plniť nominačné kritériá na ZOH.

"Po veľmi dobrej prvej jazde s bodovým skóre 66,33 sa Klaudia ocitla na štvrtom postupovom mieste. Po druhej jazde skončila v skupine na šiestom nepostupovom mieste, keďže do ďalších bojov postupuje päť dievčat," povedal pre TASR reprezentačný tréner Marek Hliničan.

"Do postupovej pozície jej chýbalo 0,67 bodu, takže semifinále jej uniklo o chlp. Myslím, že získané body na olympiádu stačiť nebudú, ale to budeme vedieť na 100 percent v nedeľu po finále," povedal Hliničan.

Potrebovala body do Svetového pohára

Ak chcela Medlová pomýšľať na účasť v Soči, potrebovala skončiť do 24. miesta v redukovanom poradí celkovej klasifikácie, jej krajan Matej Matys do 30. priečky.

Na ZOH 2006 v Turíne dosiahol slovenský snoubording obrovský úspech zásluhou Radoslava Žideka, ktorý v snoubordkrose senzačne získal striebornú medailu. O štyri roky vo Vancouveri neštartoval pre vleklé zdravotné problémy.


Výsledky - slopestyle:

kvalifikácia žien: 1. Cheryl Maasová (Hol.) 86,66 b., 2. Šárka Pančochová (ČR) 77,00, 3. Anna Gasserová (Rak.) 86,33, 4. Christy Priorová (N. Zél.) 81,33 ..., 11. Klaudia MEDLOVÁ (SR) 66,33.

ďalší program nedeľa 19. januára

17.00 semifinále slopestyle m+ž

19.00 finále slopestyle m+ž

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Medlovej nádej na Soči v snoubordingu sa rozplynula