Medlová v Park City nepostúpila do finále slopestyle

Klaudia Medlová získala na nedávnych majstrovstvách sveta bronzovú medailu.
Klaudia Medlová získala na nedávnych majstrovstvách sveta bronzovú medailu. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. feb 2015 o 19:19

Slovenka obsadila v 30-člennom štartovom poli jedenástu priečku.

PARK CITY. Klaudia Medlová na pretekoch Svetového pohára snoubordistiek v americkom Park City nepostúpila zo stredajšej kvalifikácie slopestyle do finálových jázd.

Dvadsaťjedenročná Slovenka obsadila v 30-člennom štartovom poli so ziskom 63,00 bodu jedenástu priečku. Nepredstaví sa v šesťčlennom finále, ktoré je na programe v piatok od 17.30 SEČ.

Najlepší výkon v kvalifikácii predviedla Kanaďanka Jenna Blasmanová (84,25 b.).

Medlová v prvej jazde dosiahla šiesty najlepší výkon (63,00 b.), lenže v druhej kvalifikačnej časti ju až pätica súperiek odsunula na nepostupovú pozíciu.

"Pritom v druhej jazde išla Klaudia veľmi čisto, nezvládla však záverečný skok a za neho dostala veľké bodové zrážky," povedal TASR tréner Medlovej Marek Hliničan.

"Jej vystúpenie v zámorí napriek tomu hodnotím veľmi pozitívne, predovšetkým dve tretie miesta v Stonehame majú veľkú cenu. Tu v Park City musela Klaudia bojovať aj s časovým posunom, čo sa mohlo odraziť na jej výkone. Na včerajšom tréningu bola úplne vyžmýkaná, ale na to sa nebudem vyhovárať."

Medlová má napriek kvalifikačnému neúspechu v Park City za sebou úspešné zámorské turné. Minulý víkend obsadila dvakrát bronzový stupienok na Svetovom pohári v kanadskom Stonehame v oboch jej obľúbených disciplínach - slopestyle a Big Air.

Predtým na januárových MS v Kreischbergu získala bronzovú medailu v slopestyle. S najvydarenejšou sezónou medzi elitou sa rozlúči 13. - 14. marca na finálových pretekoch Svetového pohára (slopestyle) v českom stredisku Špindlerův Mlýn.

SP v snoubordingu v Park City - kvalifikácia slopestyle žien:

1. Jenna Blasmanová (Kan.) 84,25 b.

2. Cheryl Maasová (Hol.) 81,75

3. Sina Candrianová (Švajč.) 79,50

4. Christy Priorová (N. Zél.) 78,25

5. Elena Koenzová (Švajč.) 78,00

6. Karly Shorrová (USA) 75,75

...

11. Klaudia MEDLOVÁ (SR) 63,00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Medlová v Park City nepostúpila do finále slopestyle