Lobotkov tréner: Budeme ho sledovať a hovoriť, tohto sme mali v našej lige

	
Na snímke vľavo Stanislav Lobotka (Slovensko) a vpravo John Swift (Anglicko) v súboji o loptu v zápase A skupiny ME futbalistov do 21 rokov Slovensko - Anglicko.
Na snímke vľavo Stanislav Lobotka (Slovensko) a vpravo John Swift (Anglicko) v súboji o loptu v zápase A skupiny ME futbalistov do 21 rokov Slovensko - Anglicko. (Autor: TASR)
SITA|25. jún 2017 o 18:46

Dvadsaťdvaročného Slováka vyhlásili za najlepšieho hráča zápasu po oboch víťazných stretnutiach Slovákov na ME 21 v Poľsku.

KODAŇ. Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Lobotka svojimi výkonmi patril k najvýraznejším postavám národného tímu do 21 rokov na ME tejto vekovej kategórie v Poľsku.

Slováci v základnej A-skupine podľahli Angličanom (1:2) a zdolali domácich Poliakov (2:1) aj Švédov (3:0), napokon im postup do semifinále ušiel o jeden gól.

Dvadsaťdvaročného stredopoliara dánskeho FC Nordsjaelland vyhlásili za najlepšieho hráča zápasu po oboch víťazných stretnutiach zverencov Pavla Hapala.

Podarilo sa mu to, čo nikomu inému

Spomedzi 276 účastníkov európskeho šampionátu Lobotka v skupinovej fáze ako jediný získal dve takéto individuálne ocenenia.

Švédsky skaut Reine Almqvist po zhliadnutí jeho výkonov povedal, že môže hrať v ktoromkoľvek európskom klube.


Kasper Hjulmand, tréner Nordsjaellandu

"Teraz sa konečne k veľkej časti futbalového sveta dostala informácia, aký je dobrý. Úprimne, myslím si, že po tom, čo čoskoro niekde sa presadí, ho budeme počas nasledujúcich rokov sledovať a hovoriť - tohto sme mali v našej lige," povedal pre web bold.dk tréner Nordsjaellandu Kasper Hjulmand.

"Je veľmi nepravdepodobné, že si ho udržíme, musím sa s tým zmieriť. Švédsky skaut (Reine Almqvist, pozn.) po zhliadnutí jeho výkonov povedal, že môže hrať v ktoromkoľvek európskom klube," skonštatoval 45-ročný Hjulmand a dodal.

Najlepší záložník na ME 21 v Poľsku

"V najbližších rokoch budeme môcť sledovať jeho výrazné napredovanie. Je to hráč s mimoriadnymi schopnosťami a podľa môjho názoru až dosiaľ najlepší stredopoliar na európskom šampionáte."

Trenčiansky rodák s minulosťou v miestnom AS aj Ajaxe Amsterdam počas ME 21 v Poľsku potvrdil záujem úradujúceho českého majstra SK Slavia Praha o jeho služby.

Počas ostatných mesiacov sa Lobotka pravidelne objavuje v nominácii trénera A-tímu SR Jána Kozáka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Lobotkov tréner: Budeme ho sledovať a hovoriť, tohto sme mali v našej lige