McDonald's Cup vyzýva malých futbalistov trénovať podľa online videí aj počas letných prázdnin (PR text)

1st CLASS AGENCY|28. jún 2021 o 14:07

Skupinovými tréningami sprevádzajú futbalista Bony a herec Oliver Oswald.

BRATISLAVA. Školský rok je za nami a z viacerých dôvodov detským športovým krúžkom a turnajom príliš neprial. Kvôli obmedzeniam boli všetky, vrátane Majstrovstiev Slovenska vo futbale najmenších futbalistov McDonald's Cup, pozastavené. Školáci sa však už tešia na prázdniny. Organizátori chcú s deťmi zostať v nepretržitom kontakte, a to aj počas leta. McDonald's spolu so Slovenským futbalovým zväzom a záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR preto dokončili sériu futbalových tréningových videí. Popri individuálnych tréningoch sú na internete dostupné aj skupinové tréningy, ktorými sprevádzajú futbalista Bony a herec Oliver Oswald.

Prvú sériu online tréningov pripravil McDonald's Cup pod odborným vedením Slovenského futbalového zväzu a Grassroots koordinátorov ešte koncom februára tohto roka. Zamerané boli na individuálne cvičenia detí, vďaka ktorým mohli zlepšovať svoju kondíciu, vytrvalosť a pomáhať rozvíjať pohybové zručnosti v domácom prostredí. „Prvá séria video tréningov vznikla ako odpoveď na obmedzené stretávanie sa detí so svojimi kamarátmi a spolužiakmi. Pre deti sme preto pripravili jednoduché, zábavné a účinné aktivity, podľa ktorých mohli cvičiť aj samé doma. V druhej sérií online tréningov im prinášame efektívny návod na skupinové trénovanie a zlepšenie futbalových zručností,“ hovorí Lucia Polačeková zo spoločnosti McDonald’s. Unikátny postupový turnaj pre deti prvého stupňa základných škôl s názvom McDonald’s Cup organizuje McDonald’s už 22 rokov. „Vieme, že deti sa počas pandémie hýbali a športovali výrazne menej. Športové futbalové tréningy na doma boli záchranným kolesom, ako udržať s deťmi kontakt. Po uvoľnení covid opatrení sa rozbehli školské krúžky, telesná a športová výchova na školách, ktoré sú jedným z nástrojov, ako vrátiť deti zvyknuté na pravidelné tréningy do normálneho režimu,“ vysvetľuje Pavol Smutný zo sekcie MŠVVŠR SR pre šport a ďalej dodáva: „V týchto dňoch pripravujeme novú koncepciu školského športu, ktorej cieľom je pozrieť sa na pohybové a športové aktivity žiakov na školách komplexne a vytvoriť viac priestoru, nápadov a inšpirácie, ktoré podporia aktívny životný štýl školákov. Otvárame priestor pre zmysluplnú spoluprácu ministerstva, národných športových zväzov, ako je napríklad Slovenský futbalový zväz, a súkromného sektora, aká funguje aj v zahraničí. Príklad futbalovej súťaže pre najmenších - McDonald's Cup - je výbornou ukážkou úspešnej spolupráce.“


Pre deti, rodičov, učiteľov, telocvikárov, či lektorov aj do detských táborov

Všetky videá sú koncipované ako inštruktážny materiál pre pedagógov prvého stupňa základných škôl, učiteľov telesnej výchovy, či trénerov, a to aj do ďalšieho školského roka. Prinášajú im zrozumiteľný návod na prípravu hravého tréningového procesu. Videá sú tiež výbornou pomôckou pre mimoškolské zmysluplné súťažné aktivity aj po skončení klasického vyučovania. V lete ich zase môžu využiť organizátori detských a športových táborov. 

V novej sérii skupinových tréningov si deti pod vedením svojich učiteľov a trénerov prejdú týmito šiestimi disciplínami:

  • Pohybová aktivácia
  • Pociťovanie lopty, Ball Mastery
  • Vedenie lopty
  • Obchádzanie súpera
  • Prihrávanie a spracovanie lopty
  • Voľná hra, turnaje 1:1, 2:2. 4:4

Deti sa na McDonald’s Cup pripravovali už doma prostredníctvom našich individuálnych online video tréningov. Aktuálne im prinášame ďalšiu možnosť na zdokonalenie pohybových schopností a futbalových zručností s loptou, tentoraz prostredníctvom skupinových tréningov,“ tvrdí koordinátor Grassroots futbalu SFZ Vladimír Lupták.

Spoznajte hviezdy videí

Druhou sériou tréningov učiteľov a malých futbalistov prevedie známy herec Oliver Oswald, ktorý sa v detstve tiež venoval futbalu. „Ako dieťa som hrával vo futbalovom klube. Pritrafili sa mi sem tam aj zranenia. Musím priznať, že taký talent na futbal, ako majú hráči v našom tréningovom tíme McDonald´s Cupu, som nemal. Keď som v zápase strelil gól do vlastnej bránky, definitívne som pochopil, že sa musím venovať niečomu inému.“ Oliver má k futbalu stále blízko a veľmi rád si zahrá rekreačne. Určite bude sledovať aj ďalšiu hráčsku kariéru Bonyho a všetkých jeho šikovných spoluhráčov a spoluhráčok z McDonald's Cup tréningov.

Nový ročník McDonald's Cup-u od septembra

Do posledného, prerušeného ročníka turnaja McDonald's Cup sa minulý rok prihlásilo až 650 základných škôl. I keď sa situácia koncom roka zlepšila, školy nemali možnosť hrať súťaže s väčším počtom hráčov. Organizátori turnaja sa preto rozhodli pre pokračovanie a zrealizovanie aktuálneho ročníka cez druhú sériu online video tréningov. Nový, 23. ročník McDonald's Cup-u, by mal byť vyhlásený v septembri, teda začiatkom školského roka. „Veríme, že tieto skupinové video tréningy inšpirujú a motivujú chlapcov i dievčatá, aby sa opäť naladili na hranie futbalu, prilákajú ich späť na ihriská a zároveň pripravia na futbalové zápolenia v rámci nasledujúceho ročníka, počas ktorého nebude núdza o skvelé futbalové momenty a zážitky,“ dodáva Vladimír Lupták.

Organizátori veria, že aj vďaka dostupným tréningovým videám budú školáci skvele pripravení po lete nastúpiť do turnajového režimu. S prípravou na ďalší ročník turnaja by mali začať už teraz, aby sa dostali v nasledujúcom školskom roku do finále a zabojovali tak o titul Majstra Slovenska.

Všetky aktuality ročníka a tréningové videá nájdete na webovej stránke turnaja www.mcdonaldscup.sk v sekcii Video tréningy. Videá a návody nájdete aj na youtube McDonald's Cup SK a na facebookovom profile turnaja McDonald's CUP - Slovenská republika

Článok nie je súčasťou redakčného obsahu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Blog»McDonald's Cup vyzýva malých futbalistov trénovať podľa online videí aj počas letných prázdnin (PR text)