Škriniar a Hamšík chýbajú v ideálnej zostave Serie A, najlepším hráčom ligy je Icardi

Milan Škriniar (vpravo) v rozhovore s klubovými spoluhráčmi.
Milan Škriniar (vpravo) v rozhovore s klubovými spoluhráčmi. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|4. dec 2018 o 09:16

Argentínčan strelil aj najkrajší gól.

MILÁNO. Mauro Icardi, útočník Interu Miláno, získal ocenenie Futbalista roka v talianskej Serie A. Dvadsaťpäťročný Argentínčan si cenu prevzal na pondelkovom galavečere v Miláne.

Kapitán Interu a spoluhráč slovenského obrancu Milana Škriniara bol v minulej sezóne najlepší strelec Serie A spoločne s Cirom Immobilem z Lazia Rím, obaja zhodne nastrieľali 29 gólov.

Cenu udeľuje talianska hráčska asociácia a hlasujú v nej samotní hráči. Icardi ju získal ako prvý futbalista mimo Juventusu Turín od roku 2011, keď ju dostal Zlatan Ibrahimovič ešte ako hráč AC Miláno.

Kanonier Interu si takisto prevzal cenu pre najkrajší gól roka, keď odmenili jeho gólovú pätičku v marcovom zápase proti Sampdorii Janov.

V ideálnej jedenástke ročníka 2017/2018 sa neobjavil ani jeden slovenský futbalista, hoci reálne šance mal Milan Škriniar z Interu Miláno i Marek Hamšík z SSC Neapol.

Za najlepší tím vyhlásili majstrovský Juventus a jeho kouča Massimiliana Allegriho za Trénera roka. Turínčania získali štvrtý rok po sebe double.

Futbalistkou roka v ženskej Serii A sa stala obrankyňa Fiorentiny Alia Guagniová. Informáciu priniesla agentúra AFP.

VIDEO: Najkrajší gól v Serie A strelil Mauro Icardi:

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Škriniar a Hamšík chýbajú v ideálnej zostave Serie A, najlepším hráčom ligy je Icardi