Švajčiarsko na MS v hokeji 2021
Švajčiarsko
MS v hokeji 2021
27.05.2021, Skupina A
8 - 1
1:0, 3:0, 4:1
Slovensko na MS v hokeji 2021
Slovensko

Na domácom šampionáte mi padlo všetko. Teraz netrafím ani prázdnu bránku

Matúš Sukeľ v zápase Slovensko - Švajčiarsko na MS v hokeji 2021.
Matúš Sukeľ v zápase Slovensko - Švajčiarsko na MS v hokeji 2021. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|28. máj 2021 o 21:30

Matúš Sukeľ plní úlohy, ktoré dostáva.

Na domácich majstrovstvách sveta v Košiciach pred dvoma rokmi bol s piatimi gólmi najlepším slovenským strelcom. Na šampionáte v Rige zatiaľ čaká na prvý bod. Neprepadáva však panike. „Nerobím si z toho ťažkú hlavu. Keď budem makať ďalej, prídu aj góly,“ tvrdí MATÚŠ SUKEĽ.

 Ako sa vám zaspávalo po vysokej prehre 1:8 so Švajčiarskom?

Nezaspávalo sa mi dobre, ale už sme mali analýzu zápasu, pozreli sme si chyby a určite sa z nich poučíme. Vieme, čo máme robiť lepšie. Už sme to hodili za hlavu a sústredíme sa na ďalšie zápasy.

Niektorí športovci si pred spánkom prehrávajú úseky zo zápasu. Ako je to u vás?

Po zápase príliš nerozmýšľam nad jeho priebehom. Snažím sa to neriešiť, už to aj tak nezmením. Bolo by zbytočné sa v tom rýpať, najmä po takom zápase ako proti Švajčiarsku.

Nemysleli ste ani na situáciu z prvej tretiny, keď ste v oslabení nevyužili obrovskú príležitosť?

Áno, to ma štvalo. Zahodiť takúto šancu vždy zamrzí. Nemalo by sa to stávať. Verím, že to odčiním v ďalších zápasoch.

Pred dvoma rokmi ste na domácom šampionáte boli s piatimi gólmi najlepším slovenským strelcom. Teraz na prvý gól i bod stále čakáte. Je to frustrujúce?

Taký je hokej. Na domácich majstrovstvách sveta mi to padlo z každej šance, ktorú som mal. Na tomto šampionáte neviem trafiť ani prázdnu bránku. Nerobím si z toho ťažkú hlavu. Keď budem makať ďalej, prídu aj góly. Keď to tam nepadá, snažím sa hrať tak, aby som pomohol tímu iným spôsobom.

Na domácich majstrovstvách sveta mi to padlo z každej šance, ktorú som mal. Na tomto šampionáte neviem trafiť ani prázdnu bránku. 

Do šancí sa však viete dostať.

O tom to je. Nie vždy je všetko ideálne a zo všetkého dáte góly. Musím sa ešte viac tlačiť do bránky, lebo čím viac šancí si vytvorím, tým mám väčšiu šancu skórovať.

Pred dvoma rokmi ste nastupovali v druhej formácii, kým teraz hráte až vo štvrtej. Ako sa zmenili vaše úlohy?

Vtedy som hrával aj presilovky, teraz skôr nastupujem spolu s Adamom Liškom v oslabení. Snažím sa plniť rolu, ktorú dostanem, a vždy najlepšie, ako viem.

Je dôležité, aby sa všetci hráči vedeli podriadiť tímu?

Samozrejme, v každom dobrom kolektíve to tak musí fungovať. Žiadne urážanie, že nehrám presilovku alebo som na tribúne. Treba zobrať úlohu, akú máte. Len vtedy budeme úspešní.

Po úvodných troch víťazstvách prišla vysoká prehra so Švajčiarskom. Martin Gernát povedal, že to je možno dobrá facka. Potrebovali ste ju?

Ten výsledok je trochu skresľujúci. Nemuselo sa to tak skončiť, keby sme zblokovali viac striel. Prvú tretinu sme hrali výborne. Hoci sme prehrávali, mali sme viac striel, aj keď sme hrali šesť minút v oslabení. Od druhého či tretieho gólu už tam padlo skoro všetko. Bol to zápas blbec. Ale je jedno, či prehráme 0:1 alebo 1:8, stratili sme tri body a musíme ísť ďalej.

Čo vám hovoril tréner Craig Ramsay po zápase?

Už počas zápasu opakoval, že sa nesmieme nikdy vzdávať. Za žiadnych okolností. Musíme pokračovať v nastavenom trende, diktovať tempo a s tým musíme ísť aj do ďalšieho zápasu proti Dánsku.

Aký zápas očakávate?

Dáni hrajú výborne defenzívne, ešte sa na nich v sobotu doobeda budeme pripravovať a povieme si, čo budeme hrať. Dôležité je, aby sme sa vrátili k tomu, čo sme predvádzali prvé tri zápasy a úvodnú tretinu proti Švajčiarsku. Vieme, čo robiť, aby sme sa nemuseli báť.

Čo je najväčšia sila tohto výberu?

Sme výborný kolektív, držíme spolu a bojujeme jeden za druhého. Pomáhame si na ľade či mimo neho. Je tu dobrá nálada. Necítim žiadnu paniku. Zo štyroch zápasov máme tri víťazstvá a ideme ďalej.

Na šampionáte v Lotyšsku sa outsideri postarali už o viaceré prekvapenia. Ako to vnímate?

Niektoré výsledky sú prekvapujúce, každý rok sú prekvapenia, ale teraz ich je trochu viac. Je vidieť, že tímy sú vyrovnané a každý môže zdolať každého. Musíme sa sústrediť na každý zápas, nie je tu jednoduchý súper.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Na domácom šampionáte mi padlo všetko. Teraz netrafím ani prázdnu bránku