Slováci, nebojujme o postup do štvrťfinále (komentár)

Juraj Berzedi|28. máj 2021 o 16:31

Aká bude ich reakcia?

Obrovskú eufóriu a nadšenie vystriedalo sklamanie a znepokojenie. Slovenskí hokejisti prvé tri zápasy na majstrovstvách sveta zvládli – výsledkovo i herne.

Hoci v žiadnom zápase sa nevyhli hluchým momentom. S Bieloruskom im výrazne pomohla efektivita v prvej tretine a výborné zákroky Branislava Konráda v tej záverečnej.

Proti Veľkej Británii to boli zase strelecké suchoty, ale víťazstvo 2:1 sa počíta. Najdôležitejšie sú tri body.

Najlepší výkon podali Slováci proti Rusku. Hrali zodpovedne, organizovane a pridali k tomu aj kus hokejového umenia. Ale uznanie patrí aj brankárovi Júliusovi Hudáčkovi.

Optimisti už začali básniť o medailách, realisti stále vedeli, že do štvrťfinále Slovákom chýbajú tri či štyri body. Proti Švajčiarom vybuchli – viac výsledkovo (1:8) ako herne.

Hokej je často o detailoch. Niečo podceníte, dostanete gól, dva, tri a už sa to vezie. Môžete robiť čokoľvek a nezastavíte to. A rozbehnutý súper strelí gól pomaly aj z kabíny.

Švajčiari to zažili proti Švédom, s ktorými prehrali 0:7. Ale otriasli sa. Zbavili sa psychickej deky, pod ktorú dostali Slovákov.

Ukázali, že sú veľký tím, ktorý môže v Lotyšsku pomýšľať aj na medaily. Teraz sa čaká na reakciu zverencov Craiga Ramsayho.

Túžba postúpiť do štvrťfinále sa stala na Slovensku akousi modlou. Hokejisti tam boli naposledy v roku 2013. A odvtedy sa v základnej skupine nerieši nič iné.


Autor

Jeho tím má po štyroch zápasoch získal deväť bodov. Brali by ste to pred turnajom? Všetkými desiatimi. Ale áno, po poslednom výprasku sú pochybnosti na mieste.

Boli prvé tri víťazstvá náhodné? Alebo to bola len smolná prehra proti Švajčiarsku? Odpoveď musia dať hráči na ľade.

Martin Gernát povedal, že túto facku potrebovali. Možno už niektorí z nich lietali privysoko. A jedna výchovná môže pomôcť.

Zo súčasného slovenského výberu však ide pozitívny spirit. Funguje tam vzájomná chémia. Medzi hráčmi i realizačným tímom.

Túžba postúpiť do štvrťfinále sa stala na Slovensku akousi modlou. Hokejisti tam boli naposledy v roku 2013. A odvtedy sa v základnej skupine nerieši nič iné.

Možno okrem roku 2017, keď sa viac riešila záchrana. V súčasnosti netreba myslieť na štvrťfinále. Ono príde. Netreba sa obávať.

Hráči sú správne nastavení a vo zvyšných zápasoch proti Dánsku, Švédsku a Česku to aj dokážu. Minimálne dva z nich ešte vyhrajú.

A nezastavia sa ani vo štvrťfinále. Pôjdu ďalej. Treba veriť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Slováci, nebojujme o postup do štvrťfinále (komentár)