Mata odišiel do ManUtd aj s túžbou hrať na MS v Brazílii

Juan Mata a David Moyes vo farbách Manchesteru United.
Juan Mata a David Moyes vo farbách Manchesteru United. (Autor: SITA/AP)
SITA|27. jan 2014 o 21:07

Španielsky stredopoliar Juan Mata je presvedčený, že z Manchesteru United má bližšie do reprezentácie pre majstrovstvá sveta.

MANCHESTER. Španielsky futbalový stredopoliar Juan Mata priznal, že jedným z faktorov v prospech jeho klubového presunu z FC Chelsea do Manchestru United bola túžba zahrať si na tohtoročných majstrovstvách sveta v Brazílii.

Dvadsaťpäťročný záložník nedostával pod vedením trénera Josého Mourinha podľa vlastných slov v londýnskom mužstve dostatok príležitostí.

"Bol to pre mňa dôležitý ukazovateľ. Počas uplynulých šiestich mesiacov som nehrával toľko, koľko by som chcel," vyhlásil Mata po predstavení britským médiám.

"Nie je jednoduché dostať sa do španielskeho národného tímu. Mnoho hráčov bojuje o svoje miesto a každý chce byť v záverečnej nominácii," povedal Mata.

"Prestup do Manchestru vnímam ako skvelú príležitosť ukázať trénerovi, že chcem hrať v Brazílii, že si zaslúžim ísť na šampionát. Neviem, čo by sa stalo, ak by som zostal v Chelsea, teraz som však tu a ak sa mne aj tímu bude dariť, určite budem bližšie k účasti na majstrovstvách sveta," dodal Juan Mata.

Majster sveta i Európy Mata pôsobil v tíme Chelsea od leta 2011, keď prestúpil do Londýna z Valencie. Po príchode Josého Mourinha k tímu však ofenzívny stredopoliar prišiel o miesto v základnej zostave.

V tejto sezóne nastúpil za Chelsea na sedemnásť stretnutí, v ktorých strelil jeden gól. Strelecky sa presadil v Ligovom pohári, v Premier League nastúpil na trinásť duelov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mata odišiel do ManUtd aj s túžbou hrať na MS v Brazílii