Masvidal? Youtuber Paul ponúka snový balík peňazí a ďalšie výhody

Jake Paul.
Jake Paul. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|22. dec 2021 o 18:32 (aktualizované 22. dec 2021 o 18:32)

Prišiel so zaujímavou ponukou.

LAS VEGAS. V priebehu dvoch rokov odzápasil v ringu päť profesionálnych zápasov, pričom z každého odchádzal ako víťaz.

Svetovo známy Youtuber Jake Paul je po ďalšom knokaute bývalého zápasníka UFC pre komunitu fanúšikov zmiešaných bojových umení nenavídenou postavou.

Paul však prestať nemieni. Najnovšie zacielil na dvoch hviezdnych bojovníkov americkej organizácie.

Súperov si vyberá s rozumom

Aj keď jeho prvé dva duely v ringu zahŕňali Youtubera a bývalého basketbalistu NBA, presne pred rokom sa Paul rozhodol prijať ponuku svetového šampióna MMA Bena Askrena.

Čo na papieri vyzeralo skvelo, v realite až tak prekvapivé nebolo. Aprílová prehra Askrena sa viac menej očakávala, bývalý zápasník UFC patrí totiž čo sa týka postojárskych schopností do hlbokého podpriemeru.

Súboj s Tyronom Woodleym potom prirodzene vyplynul zo slovnej potyčky v šatni, ktorá sa odohrala po zápase.

Woodley ako päťnásobný šampión UFC mal byť prvou zaťažkávajúcou skúškou Paula v boxe, hoci v kariére sa už dávno nachádzal za zenitom.

Paul Woodleyho v auguste tohto roka zdolal Woodleyho tesne na body.

Kontroverzie okolo výsledku mali byť raz a navždy zažehnané odvetou na poslednú chvíľu, keď po zranení pôvodného súpera Tommyho Furyho ako náhrada nastúpil do ringu proti Paulovi práve Woodley.

Štedrá ponuka

Neuveriteľný nedeľný knokaut Paula potvrdil jeho ambície postaviť sa v ringu proti tým najlepším. Po zápase pohotovo vyzval dvojicu hviezd UFC Natea Diaza a Jorgeho Masvidala.

„Počul som že dvaja zápasníci odišli pred mojím súbojom z arény. Hej, Masvidal a Diaz, viem, že so mnou zápasiť nechcete, ale vás zničím rovnako. Som pripravený,“ kričal po výhre nad Woodleym v ringu mladý Youtuber.

Zaujímavosťou celého príbehu je to, že práve s Masvidalom ešte na jar chvíľu pred zápasom s Askren Jake Paul trénoval.

Situácia medzi elitným bojovníkom veltrovej divízie UFC a Jakeom Paulom sa však s odstupom mesiacov razantne zmenila.

Sám Masvidal okomentoval výzvu Jakea Paula svojsky. Podľa vlastných slov príjima zápasy, len ak splňajú dve podmienky - buď to sú súboje na vrcholovej úrovni, alebo za ne dostane kráľovsky zaplatené.

„Masvidal vravel, že bojuje len proti najlepším alebo za poriadne prachy. Ževraj nič z toho ponúknuť neviem. Masvidal, dám ti jednu ponuku práve teraz. Budeš mať garantovaný plat päť miliónov, plus podiel z predaja pay-per view.

Je to najviac, čo by si kedy ako bojovník zarobil. Teraz už nemôžeš povedať nič. Žiadne kecy, že ti nemám čo ponúknuť. Poďme na to. Dostaneš zaplatené najviac v kariére,“ uviedol na margo potenciálneho zápasu Paul.

Napriek tomu, že si väčšina fanúšikov súboj Masvidala či Diaza s Jakeom Paulom predstaviť nevie, sám Youtuber zdôrazňuje fakt, že box nie je MMA.

„Je mi to jedno, budem bojovať s hociktorým z tých dvoch. Verejnosť sa na to pozerá ako, že Masvidal a Diaz by mohli Jakea Paula zabiť, ale títo hlupáci boxu nerozumejú. Je to odlišný šport než MMA, bolo by to jednoduché,“ zakončil.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Masvidal? Youtuber Paul ponúka snový balík peňazí a ďalšie výhody